Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023

Siemens: Αύριο κρίνεται η «ελευθερία» της Μάρθας Καραβέλα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Siemens: Αύριο κρίνεται η «ελευθερία» της Μάρθας Καραβέλα

Αύριο αναμένεται να αποφασίσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αίτημα της κατ οίκον έκτιση της ποινής της Μάρθας Καραβέλα που υπεβλήθη από του συνηγόρους της την προηγούμενη Παρασκευή.

Η σύζυγος του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα καθώς και οι Πρόδρομος Μαυρίδης -Γιώργος Σκαρπέλης είναι οι 3 από τους παρόντες στο δικαστήριο καταδικασθέντες στους οποίους δεν δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη φυλακή.

Και από τους 3 μόνο η Μάρθα Καραβέλα ζήτησε την κατ΄οίκον έκτιση της ποινής της.

Όπως είπαν οι συνήγοροί της στο δικαστήριο για την 71χρονη σήμερα συνταξιούχο ιατρό, με την απόφασή τους οι δικαστές την αναγόρευσαν εν τοις πράγμασι σε πρωταγωνιστή του σκανδάλου Siemens, αφού παρά το γεγονός ότι είναι σύζυγος του Καραβέλα που εγκατέλειψε αυτήν και την οικογένεια του το 2009 και ουδεμία σχέση έχει με τις δωροδοκίες του ΟΤΕ, διατάχθηκε ο εγκλεισμός της στη φυλακή. Κι αυτό όταν άλλοι κατηγορούμενοι, είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω χορήγησης ανασταλτικού, αφέθηκαν ελεύθεροι παρόλο που από την ακροαματική διαδικασία φάνηκε ευθεία εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Κατά τους νομικούς της συμπαραστάτες η απόφαση ήταν σκληρή και άδικη καθώς πλην της ηλικίας της , από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, της ακροαματικής διαδικασίας και προ πάντων από τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια που η Μάρθα Καραβέλα είναι ελεύθερη, δεν προέκυψε μέχρι σήμερα ότι υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος ή υπόνοια τέλεσης νέων αδικημάτων, εάν εκτίσει την ποινή της κατ οίκον.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ