Αν και είχε ξεκινήσει η κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας, κατοίκου της περιοχής που κατήγγειλε την άσκηση βίας εναντίον του, η δίκη, που επρόκειτο να διακοπεί λόγω προχωρημένης ώρας, τελικά αναβλήθηκε.
Το Δικαστήριο αρχικά είχε απορρίψει ένσταση της συνηγόρου του μηνυτή, Ζωής Κωνσταντοπούλου για απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του καταγγέλλοντος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, με την οποία ζητούσε να προσκομιστεί το αυθεντικό βιντεοληπτικό υλικό και όχι μόνο μία αποσπασματική, φερόμενη -όπως τη χαρακτήρισε- απομαγνητοφώνηση.
Ωστόσο, μετά τη δήλωση διαμαρτυρίας της, αποφάσισε να ζητήσει από την Εισαγγελία να προσκομίσει το εν λόγω υλικό αναβάλλοντας οριστικά την εκδίκαση.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι τεχνηέντως επιχειρείται να φτάσει η υπόθεση στην παραγραφή, προσθέτοντας ότι εφόσον το επίμαχο υλικό έχει συμπεριληφθεί στην άλλη δικογραφία, με την οποία κατηγορούνται κάτοικοι της Λευκίμμης, για τα επεισόδια, η Εισαγγελία μπορεί μέσα σε μία ημέρα το πολύ να το ανασύρει και να το παραθέσει στα αποδεικτικά στοιχεία της τρέχουσας υπόθεσης.
«Είναι ντροπή να επινοούνται δικαιολογίες και προσχήματα και να αναπέμπει μονίμως τις ελληνικές καλένδες η εκδίκαση περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Οι εκθέσεις των διεθνών οργανισμών, οι εκθέσεις και τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι κόλαφος για το κράτος δικαίου στη χώρα μας και για τα επανειλημμένα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας», ανέφερε σε δήλωσή της μετά την αναβολή της εκδίκασης.
Σε παράλληλη δίκη κατηγορούνται κάτοικοι της Λευκίμμης για επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί τον Ιούνιο του 2018, όταν πλήθος κόσμου προχώρησε σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για πολλές εβδομάδες και είχε συγκρουστεί με ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν μεταφερθεί στην Κέρκυρα, προκειμένου να παράσχουν φύλαξη στην επίμαχη εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια. Τότε, είχαν προκληθεί για αρκετές ημέρες εκτεταμένα επεισόδια, ενώ στη συνέχεια, ο εν λόγω ΧΥΤΑ δεν λειτούργησε ποτέ.