Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Δίκη Τοπαλούδη: Κεκλεισμένων των θυρών χωρίς κοινό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Τοπαλούδη: Κεκλεισμένων των θυρών χωρίς κοινό

 

Χωρίς κοινό στο ακροατήριο, και χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη με κίνδυνο παραβίασης της αρχής της δημοσιότητας της δίκης, συνεχίζεται και πάλι από το πρωί σήμερα αλλά κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, επέστρεψε αναγκαστικά στην κανονικότητα … και μάλιστα με τα γκάζια στο φουλ… λόγω κινδύνου λήξης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων δραστών για το βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επέτρεψε την είσοδο στην αίθουσα των 98 τ.μ. μόνο σε περίπου 20 άτομα, ενώ στην έδρα κάθονται μόνο η εισαγγελέας και οι τακτικοί δικαστές και η γραμματέας, τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ οι τέσσερις λαϊκοί δικαστές (ένορκοι) κάθονται στα δικηγορικά έδρανα.

Σημαντικό προηγούμενο: οι ένορκοι κατεβαίνουν από την έδρα. Οι δικηγόροι κάθονται στα έδρανα των δημοσιογράφων. Το μέγεθος των αιθουσών αποκλείει το κοινό και τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας μείζον ζήτημα δημοσιότητας και ακυρότητας. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν όσοι έγραψαν το άρθρο 7 της ΚΥΑ για το 1 άτομο ανά 10τμ και αν είχαν περάσει ποτέ έξω απο δικαστική αίθουσα” αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφερόμενος στη δίκη και προσθέτει “Είχαμε τοποθετηθεί στο ΔΣ του ΔΣΑ της 28/4 για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ΜΟΔ της 4/5. Σήμερα η εκφώνηση των ενόρκων γίνεται στο προαύλιο, η αίθουσα 3 για τη δίκη Τοπαλούδη είναι ακατάλληλη, οι αίθουσες των 98 τμ χωράνε 10 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα (!), δλδ 7 δικαστές, γραμματέας, εισαγγελέας και 1 κατηγορούμενος! Αποδεικνύεται σήμερα πόσο μακριά απο την δικαστηριακή πραγματικότητα είναι αυτοί που εκδώσανε τα μέτρα”.

 

Διαβάστε επίσης: Μέτρα κατά του κορονοϊού και στη δίκη για τη δολοφονία της Τοπαλούδη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ