Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Folli Folie: Παραίτηση Κουτσολιούτσου και εκποίηση Attica από τις τράπεζες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Folie: Παραίτηση Κουτσολιούτσου και εκποίηση Attica από τις τράπεζες

Παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούστου και εξαίρεση των τραπεζών από την δικαστική προστασία, που σημαίνει πως μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό το ποσοστό που κατέχει η εταιρία στα πολυκαταστήματα Attica, είναι τα βασικά επιχειρήματα που προσκόμισαν οι εργαζόμενοι στην υπόθεση Folli Follie, προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς δικαστικής προστασίας.

Μάλιστα οι περίπου 500 εργαζόμενοι που υπέγραψαν μαζί με την εταιρία το αίτημα, εμφάνισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και έγγραφη παραίτηση του Τζώρτη Κουτσολιούτσου, η οποία προσκομίστηκε ενώπιον της προέδρου υπηρεσίας, η οποία θα αποφασίσει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας αν η εταιρία τεθεί σε προσωρινή δικαστική προστασία (2μηνη).

Η συζήτηση

Σήμερα συζητήθηκε ενώπιον της προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου της Αθήνας, το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε από την εταιρία.

Οι ειδήσεις ήταν δύο:

  1. Την αίτηση υπογράφουν σχεδόν 500 εργαζόμενοι και όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσσός, συμφωνούν όλοι οι περίπου 1.300 εργαζόμενοι, καθώς είναι ο μόνος δρόμος για να μην χάσουν τη δουλειά τους
  2. Από το αίτημα εξαιρούνται οι τράπεζες (ζητήθηκε δηλαδή διαχωρισμός από τους αιτούντες των τραπεζών), γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό οι εμπράγματες εγγυήσεις που κατέχουν έναντι των οφειλομένων. Ποιες είναι αυτές; Μα ένα μεγάλο ποσοστό των πολυκαταστημάτων Attica το οποίο ανήκει στην Folli Folie.

53,6% των πιστωτών

Οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας υποστήριξαν ότι εάν στην εταιρία δεν δοθεί προστασία, προκειμένου να βρεθεί επενδυτής, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

«Υπάρχει συμφωνία του 53,6% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες», υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρίας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική. Υπέρ του να γίνει δεκτό το αίτημα τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και ομολογιούχοι.

Κατά τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου.

Η απόφαση αναμένεται αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Παράλληλα, σήμερα συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρίας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εταιρίας  ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ