Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Κρατούμενος μέχρι το Σάββατο ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση με το φακελάκι – ΒΙΝΤΕΟ

Θα απολογηθεί ενώπιον ειδικού ανακριτή ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρατούμενος μέχρι το Σάββατο ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση με το φακελάκι – ΒΙΝΤΕΟ freepik

Μετά τη σύλληψη και την κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του, όπως έγραψε το dikastiko.gr, θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι το Σάββατο ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, και θα απολογηθεί ενώπιον ειδικού ανακριτή, καθώς φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν “φακελάκι” 2.000 ευρώ για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία φαρμακοποιού.

Ο τελευταίος μαζί με έναν ακόμη λογιστή και μία εφοριακό, διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία, η οποία αφορά την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή και όχι του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Αβαρλής φέρεται να πήρε φακελάκι προκειμένου να τακτοποιήσει στην εφορία – με φερόμενους ως συνεργούς έναν ακόμη λογιστή και μία εφοριακό – υπόθεση φαρμακοποιού, ο οποίος στη συνέχεια κατήγγειλε την ενέργεια στις αρχές, οι οποίες και προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα.

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ η συνήγορος του Γ. Αβαρλή, τόνισε νωρίτερα στα δικαστήρια ότι “οι εντολείς είναι σαφείς ως προς αυτό που ισχυρίζονται, ότι πρόκειται απλά για τακτοποίηση αμοιβής λογιστικού γραφείου. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση, ούτε χρηματισμού, ούτε οποιασδήποτε άλλης παράνομης ενέργειας. Και πιστεύω ότι με το ανακριτικό υπόμνημα που θα καταθέσουμε όλες οι πλευρές, θα αποδειχθεί η αλήθεια του ισχυρισμού τους”.

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ