Τρίτη 20 Απριλίου 2021

«Παραμύθια η υποσχετική Σώρρα» υποστήριξε ο μάρτυρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Παραμύθια η υποσχετική Σώρρα» υποστήριξε ο μάρτυρας

Με την κατάθεση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, Δημ Τσάκωνα, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του ιδρυτή της ΜΚΟ Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμη Σώρρα.

Ο μάρτυρας λόγω της ιδιότητας του ασχολήθηκε από την αρχή με το φαινόμενο Σώρρας το Σεπτέμβριο του 2012  με την κατά δήλωσή του (και μόνο) ως δισεκατομμυριούχου.

Αποκάλεσε τους ισχυρισμούς Σώρρα “παραμύθια όπως, στο παρελθόν,  το νερό του Καματερού ή η φραπελιά»….

“Η υπόθεση έπαιρνε διάσταση σε ανθρώπους άνω των 21 ετών, με δικαιοπρακτική ικανότητα. Για το νερό του Καματερού ή για τη φραπελιά, δεν χρειάζεται ανακοίνωση για να πεις στον κόσμο να μην ασχολείται. Οι πολίτες άκουγαν το παραμύθι. Ενδεχομένως και εδώ μέσα να βρίσκονται άνθρωποι που πιστεύουν ότι είμαι μέλος μιας συνομωσίας και για αυτό τα λέω αυτά παραμύθια”.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Αρτέμης Σώρρας είχε κοινοποιήσει την πρότασή του για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της χώρας μας, τόσο στον Οργανισμό που επόπτευε ο ίδιος όσο και στο υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Τσάκωνας  αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών Σώρρα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να απαντά  πως οι περίφημοι τίτλοι τους οποίους ισχυριζόταν ότι διέθεταν δεν υπήρχαν!! «Ελέγξαμε το ύψος των έντοκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου που ήταν 1,3 δισεκ. δολάρια, άρα κάποιος δήλωνε ότι κατείχε το 40%. Μετά, ελέγξαμε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπου θα έπρεπε να είναι εκεί. Πρώτος ήταν ο Bill Gates με 80 εκατ. δολάρια. Και μόνο με αυτή τη λίστα, προέκυπτε πως αν η πρόταση ήταν αληθινή, τότε διέθετε το συνολικό πλούτο των 13ων πλουσιότερων» ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Από το 1995 που εργάζομαι, τέτοιες προτάσεις έρχονται πάντα. Ειναι συγκλονιστικό το πόσες έρχονται. Αποκαλούνται «funny money», δηλαδή της πλάκας. Δεν απαντάμε ποτέ απευθείας, δεν θέλουμε να παράσχουμε το τεκμήριο της αξιοπιστίας σε τέτοιους ανθρώπους, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές. Για αυτό και στην προκείμενη περίπτωση δεν υπήρξε απάντηση».

Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνέστησε στις ελληνικές υπηρεσίες που λαμβάνουν τέτοιες επιστολές να μην απαντούν ποτέ, πράγμα που έπραξαν «για να μην δοθεί άλλοθι ή τεκμήριο αξιοπιστίας».

Εισαγγελέας: Το ότι δεν απαντήσατε οι ίδιοι, χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα, ότι η σιωπή επιβεβαιώνει την πρόταση. Μήπως έπρεπε να απαντήσετε ότι πρόκειται γα το νερό του Καματερού;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει άγνοια νόμου για κανέναν. Ο ιδιώτης που τα πίστεψε, θα έπρεπε να το ψάξει. Όλες οι υπηρεσίες έπραξαν τα δέοντα, τώρα αν υπάρχει έλλειμμα παιδείας…..

Υπεράσπιση: Δεν θα έπρεπε να επικοινωνήσετε με τις εισαγγελικές αρχές για να προστατεύσετε τους πολίτες;

Μάρτυρας: Εμείς προστατεύουμε το κράτος. Δεν μας απασχολεί αν χρήζει κάποιος φιλοξενία σε ψυχιατρικό ή σωφρονιστικό ίδρυμα…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ