Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Σπαρτιάτες: Σήμερα η δίκη των 11 βουλευτών για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος υπό τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη

Κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία είναι και ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης ενώ πέρα από τους 11 βουλευτές, ένας δικηγόρος κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Σήμερα η δίκη των 11 βουλευτών για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος υπό τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη Eurokinissi

Στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας έχει προσδιοριστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα η δίκη των Σπαρτιατών που αφορά τους 11 βουλευτές του κόμματος οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση ψηφοφόρων μετά τις καταγγελίες του αρχηγού τους Βασίλη Στίγγα περί «Ντον Κορλεόνε» και «Greek Mafia».

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, οι “Σπαρτιάτες” θεωρείτο “βιτρίνα” του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και έγκλειστου, Ηλία Κασιδιάρη.

Το πιθανότερο βέβαια είναι η δίκη να λάβει αναβολή, καθώς δύο εκ των κατηγορουμένων βουλευτών αναμένεται να επικαλεστούν κώλυμα των πρόβλημα συνηγόρων τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ένας εκ των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος που ανεξαρτητοποιήθηκαν, αναμένεται να αρνηθεί την αναβολή και να ζητήσει τη διακοπή ή την επίσπευσή της δίκης.

Επισημαίνεται πως η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων καθίσταται άκρως σημαντική, καθώς και το Εκλογοδικείο (όπου τον περασμένο μήνα ανέβαλε την έκδοση απόφασης σχετικά με την έκπτωση ή όχι από το βουλευτικό αξίωμα των βουλευτών των Σπαρτιατών) αποφάσισε πως πρέπει πρώτα να εκδικαστεί η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

Δίκη των Σπαρτιατών: Οι καταγγελίες και η δικογραφία εις βάρος των βουλευτών

Πολύ πιθανό είναι η συγκεκριμένη υπόθεση να “τραβήξει” χρονικά καθώς θα πρέπει ενδεχομένως να καταστεί αμετάκλητη σε ποινικό επίπεδο. Οι βουλευτές των Σπαρτιατών παραμένουν στο αξίωμά τους παρά το ότι το κόμμα δεν συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου βάση της δίωξης που τους ασκήθηκε για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία είναι και ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος φέρεται πως υποκινούσε το κόμμα ενώ κατηγορούμενος για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων είναι ένας ακόμη δικηγόρος που συμμετείχε στην επικοινωνία των τότε υποψηφίων βουλευτών με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η δικογραφία άρχισε να σχηματίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε παρασκηνιακές ενέργειες εντός του κόμματός του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άρχισε έρευνα που διενέργησε η ίδια. Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην κ. Αδειλίνη, η οποία κάλεσε σε εξηγήσεις τόσο τους βουλευτές του κόμματος όσο και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Με το πέρας της έρευνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ