Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Στυλίδα: Αποφυλακίστηκε ο λιμενικός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα (25/7) και ολοκληρώθηκε μετά από δύο συνεδριάσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στυλίδα: Αποφυλακίστηκε ο λιμενικός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών lamiareport.gr

Την έξοδο από τη Φυλακή είδε μετά από 10 μήνες ο 48χρονος – σήμερα – λιμενικός από την Στυλίδα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή μαζί με άλλα οκτώ άτομα, σε μια υπόθεση που είχε χειριστεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.ΕΣ.Υ.Σ.Α.).

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, δέχτηκε ότι η διακίνηση γινόταν χωρίς την υπαλληλική του ιδιότητα, αλλά ως εξαρτημένου ατόμου, έτσι του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να βγαίνει από τη Φυλακή.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr στα μαλακά έπεσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, καθώς όπως τονίστηκε, σχεδόν από όλους, δεν ήταν εμπόριο ναρκωτικών αλλά αλληλεγγύη μεταξύ χρηστών και ο ένας έδινε στον άλλον.

Οι ποινές

Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων τους οι ποινές που ακούστηκαν έχουν ως εξής:

Σε 52χρονο από την Αθήνα, ποινή 2 ετών και 3 μηνών, σε 53χρονο από περιοχή του Δήμου Λοκρών, ποινή 2 ετών και 2 μηνών. Από 2 έτη ποινή φυλάκισης, σε δύο Στυλιδιώτες 37 και 35 ετών και σε Λαμιώτη 30 ετών. Με 24 και 18 μήνες ποινή φυλάκισης τιμωρήθηκαν αντίστοιχα ένας 42χρονος και ένας 61χρονος κάτοικοι Στυλίδας. Αθώος λόγω αμφιβολιών κηρύχθηκε τέλος 65χρονος που διαμένει σε περιοχή του Δήμου Λαμιέων.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα (25/7) και ολοκληρώθηκε μετά από δύο συνεδριάσεις (Τετάρτη και Παρασκευή).

«Οι εκ των προτέρων και προ της εισαγωγής της υπόθεσης προς εκδίκαση, διόγκωση των πραγμάτων που οδηγεί σε μια εικονική πραγματικότητα και ενεργεί σε βάρος των κατηγορουμένων, δυναμιτίζει την ασφάλεια δικαίου, την έννομη τάξη και τα θεμέλια του κράτους δικαίου, διά της εκδοθείσας σήμερα απόφασης τα πράγματα ετέθησαν επί της αληθούς βάσεως και καταλύθηκαν τα μυθεύματα που είχαν τότε συγκλονίσει την κοινή γνώμη», δήλωσε o ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, συνήγορος του 37χρονου κατηγορούμενου από τη Στυλίδα, δηλώνοντας παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του.

Την πλήρη ικανοποίησή τους για την Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εξέφρασαν επίσης ο Δημήτρης Κρούπης, συνήγορος του 61χρονου από τη Στυλίδα και του 30χρονου από τη Λαμία και η Αργυρώ Καραφέρη, συνήγορος του 42χρονου Στυλιδιώτη. Τόσο ο κ. Κρούπης, όσο και η κα Καραφέρη τόνισαν ότι το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα πραγματικά γεγονότα βάζοντας τα στη σωστή τους νομική διάσταση σε αντίθεση με όσα είχαν ακουστεί στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης.

«Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι δεν προβήκαμε σε πώληση ναρκωτικών στον κατηγορούμενο Λιμενικό για αυτό και η συγκεκριμένη απόφαση μας αφήνει μια πικρία», δήλωσε ο συνήγορος του 53χρονου από το Δήμο Λοκρών, Κώστας Μπαρούτας, που δεν έκρυψε πάντως την ικανοποίησή του από την αναγνώριση των ελαφρυντικών που κατέθεσε για τον εντολέα του. «Θα προσπαθήσουμε για την αθωότητά μας σε δεύτερο βαθμό, με τους νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς μας που την αποδεικνύουν», πρόσθεσε ο κ. Μπαρούτας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ