Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Βασάνιζαν την Ελένη μέχρι τη στιγμή που την πέταξαν στα βράχια – Τι ισχυρίζεται απολογούμενος ο κατηγορούμενος Ροδίτης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βασάνιζαν την Ελένη μέχρι τη στιγμή που την πέταξαν στα βράχια – Τι ισχυρίζεται απολογούμενος ο κατηγορούμενος Ροδίτης

Η φρίκη που έζησε η Ελένη Τοπαλούδη στα χέρια των δολοφόνων της τις μοιραίες στιγμές πριν ξεψυχήσει πεταμένη στην απόκρημνη θαλάσσια περιοχή έξω από την πόλη της Ρόδου, όπου βρέθηκε το πτώμα της, περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο απολογούμενος ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων. Πρόκειται για ομολογία του 23χρονου Ροδίτη, στην οποία ωστόσο μετακυλίει όλη την ευθύνη για τα δεινά της άτυχης φοιτήτριας στον νεαρότερο συγκατηγορούμενο του Αλβανικής καταγωγής. Ο ίδιος προσδίδει στον εαυτό του μόνο τον ρόλο του θεατή που δεν τόλμησε να επέμβει… ωστόσο υπάκουσε όταν ο «Αλέξανδρος του είπε πάμε να την πετάξουμε». Μάλιστα στον ισχυρισμό του ότι δεν συμμετείχε ούτε όταν ο συγκατηγορούμενος του την μετέφερε για να την πετάξει από τα βράχια, η πρόεδρος του υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δεν υπήρχαν εκδορές στο σώμα της άτυχης κοπέλας από σύρσιμο.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε μεταξύ άλλων ότι γνώρισε το θύμα μόλις μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της στις 27 Νοεμβρίου. «Εκείνη την ημέρα ήμασταν με το αμάξι του πατέρα μου. Ο Αλέξανδρος την ημέρα που γνώρισα την Ελένη μου είχε πει: «μόνο μη την πειράξεις, θα της εξηγηθώ εγώ». Και μετά ο Αλέξανδρος μου είπε για να κάνουμε τρίο. Είχα ακούσει ότι ο Αλέξανδρος τη βίαζε και την έδερνε…» υποστήριξε.

Κάνοντας μια αναδρομή για τη ζωή του ο κατηγορούμενος είπε ότι ο ίδιος έκανε χρήση ναρκωτικών από τα 14, «πήγαινα στο ΚΕΘΕΑ μια έκοβα και μια ξεκινούσα» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι τον παρακολουθούσε και ψυχίατρος. «Μου έδινε αντικαταθλιπτικά για να είμαι καλά, γιατί πριν δεν ήμουν καλά. Το διάστημα που συνάντησα την Ελένη ήμουν καλά…».

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018, όταν εντοπίστηκε το πτώμα της πεταμένο στη βραχώδη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου, στην ίδια περιοχή διατηρούσε την εξοχική κατοικία η οικογένεια του 23χρονου κατηγορούμενου.

Έζησε βασανιστικά πριν πεθάνει

Στην απολογία του – η οποία δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί και αύριο- ο 23χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε για την αρχική συνάντηση με το θύμα στις 27 Νοεμβρίου λίγη ώρα πριν τη δολοφονία: «Το αυτοκίνητο το οδηγούσε ο Αλέξανδρός, πήγαμε πρώτα στο σουβλατζίδικο, πήγαμε μετά στο σπίτι μου. Βάλαμε 2 – 3 ποτά. Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Μόνο εγώ και η Ελένη ήπιαμε. Πρέπει ο Αλέξανδρος να μου έριξε κάτι στο ποτό. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη έκαναν σεξ. Μπήκα μετά εγώ. Το έπαιζε λίγο δύσκολη, άλλα ήθελε να γίνουν όλα αυτά. Ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί. Επειδή είπε η Ελένη στον Αλέξανδρο: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας από εσένα», άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνο, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα».

«Μου έριξε κάτι στο ποτό μου»

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που είχε ο κατηγορούμενος με τα μέλη της έδρας του δικαστηρίου, στους οποίους επιχειρούσε να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Μάλιστα ένας από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του, ήταν και ότι ο συγκατηγορούμενος του κάτι του έριξε στο ποτό για να μην καταλαβαίνει ενώ αποκάλεσε την άτυχη Ελένη παρανοϊκή υποστηρίζοντας ότι πριν το ραντεβού τους η φοιτήτρια είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόεδρος: Ποιος σας είπε για το τρίο;

Κατηγορούμενος: Ο Αλέξανδρος μου το είπε στο γυμναστήριο. Μου έδειξε μήνυμα που έλεγε αν θέλουμε να κάνουμε τρίο. Μου είπε ότι του το έστειλε η Ελένη. Εγώ του απάντησα ναι. Κανονίσαμε μετά το γυμναστήριο να πάμε να την πάρουμε. Ξεκινήσαμε κατά τις 9 με δέκα για το σπίτι της Ελένης. Πήρα το αμάξι του πατέρα μου γιατί το δικό μου ήταν στο συνεργείο. Πήγαμε στην Ελένη, βγήκαμε έξω τη φορτώσαμε. Εγώ έκατσα πίσω ο Αλέξανδρος μπροστά και η Ελένη δίπλα. Ξεκινήσαμε για τους Πεύκους για το σπίτι μου. Ο Αλέξανδρος είχε προτείνει το εξοχικό μου. Η Ελένη είχε πιει και τα δικά της στο σπίτι της. Έτσι την έκοψα κοκαΐνη και μαύρο. Δεν το ξέρω 100% αλλά φαίνονταν ότι είχε πιει κάτι ήταν παρανοϊκή. Στο σπίτι όταν φτάσαμε εγώ με την Ελένη ήπιαμε 2 – 3 ποτά, ο Αλέξανδρος τίποτα. Εκείνη με τον Αλέξανδρο μίλαγαν, εγώ καθόμουν στην τηλεόραση. Μετά μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Κάνανε ότι κάνανε δε ξέρω τι κάνανε, μετά βγήκανε. Μετά πήγα εγώ με την Ελένη πήγαμε στο ίδιο δωμάτιο για κανένα τέταρτο.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε; Ο Αλέξανδρος που ήταν;

Κατηγορούμενος: Εκεί που ήταν τα ποτά, έριξε κάτι μέσα στο ποτό, όταν εγώ ήμουν μέσα με την Ελένη.

Μετά πήγαμε και οι τρεις στην κρεβατοκάμαρα. Ανέβηκαν οι δυο τους πάνω στο κρεβάτι και της έλεγε: «θα σε μαχαιρώσω» επειδή του είπε του είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερο από εκείνον. Έτσι χύμα το πετάτε. Ο Αλέξανδρος αναστατώθηκε την έβριζε φώναζε, δε θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε πρώτα. Τη χτυπούσε από τη ζήλεια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι».

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα.

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Πρόεδρος: Ο Αλέξανδρος λέει ότι εσείς τη χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Υπάρχουν dna αποδείξεις

Μάλιστα όταν στο σημείο αυτό ο πατέρας του θύματος Γιάννης Τοπαλούδης φώναξε από το ακροατήριο «αλήτες» όταν ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην τελευταία κουβέντα της Ελένης πριν μπούνε στην κλούβα (εννοούσε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του) που τους απείλησε λέγοντας τους ότι «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου».

Πρόεδρος: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια . Να φωνάξετε τη γιαγιά σας από κάτω, τον θείο σας. Να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία.

Κατηγορούμενος: Δεν ήξερα αν ήταν από κάτω η γιαγιά δεν φώναξα βοήθεια να έρθει κάποιος.

Μετά ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε τη τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω.

Πρόεδρος: Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι, τη σήκωσε στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του τη κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής όμως μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο

Κατηγορούμενος: Δε ξέρω

Προέδρος: Τον βλέπατε;

Κατηγορούμενος: ¨όχι

Πρόεδρος: Πως τα μάθατε;

Κατηγορούμενος: Ανέβηκε πάνω και μου είπε: «Πάμε όλα τελείωσαν».

Μετά πήγαμε σπίτι. Καθάρισε. Καθάρισα και εγώ για να μην δουν το σπίτι έτσι οι δικοί μου. Τα πράγματα τα μάζεψε από την 1η φορά και τα πέταξε ο Αλέξανδρος. Μου είπε να τα καθαρίσω όλα με χλωρίνη και έτσι έκανα.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε ν α πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι για αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

«Βαρύτατο έγκλημα»

Ακολούθησε η εξέταση της εισαγγελέως της έδρας προς τον κατηγορούμενο η οποία διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε;

Κατηγορούμενος: Καλά

Εισαγγελέας: Σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύχεις για αυτό;

Κατηγορούμενος: Μπορώ να διακόψω….επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δε πήρα τη θέση της, να ήμουν εγώ στη θέση της να το πάθαινα εγώ όχι η Ελένη

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πως νιώθετε;

Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ