Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου… «ανακυκλώνεται»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου… «ανακυκλώνεται»

Κάδους ανακύκλωσης  σε κάθε γωνιά της  Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου συναντά όποιος μπει τις τελευταίες ημέρες στο κτήριο της  Λεωφόρου Αλεξάνδρας.  Αυτό  οφείλεται στο ότι η  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  υπέγραψε στις 24 Απριλίου 2019   Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Εθνικό Φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Με το εν λόγω πρόγραμμα θα γίνεται ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των χώρων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αρχικά, και στη συνέχεια και σε άλλες 18 Εισαγγελίες της Χώρας, εκπληρώνοντας έτσι τη νομική υποχρέωση ανακύκλωσης που απορρέει από το Ν. 4496/2017.

Το συνολικό ποσό του ανταποδοτικού αντιτίμου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 0,03 ευρώ ανά μία συσκευασία θα ενισχύσει το έργο του Ν.Π.Ι.Δ.  «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που ως σκοπό έχει την επαγγελματική κατάρτιση φυλακισμένων και αποφυλακιζομένων, την αποκατάσταση, την οικονομική συμπαράσταση, καθώς και την προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής τους επανένταξης.

Η  συλλογή  και μεταφορά των ανακυκλώσιμων συσκευασιών θα  γίνεται  από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν. Σ. Επ.) «Νέοι Ορίζοντες», η οποία υλοποιεί σχέδιο δράσης προκειμένου άνεργοι αποφυλακισμένοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Ξένη Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»,  Παύλος Ραβάνης και ο Γενικός Διευθυντής της «Συμμαχία για την Ελλάδα», Γεώργιος Καλούδης, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως Τεχνικός Σύμβουλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ