Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση θύματος trafficking

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση θύματος trafficking

Ο Άρειος Πάγος, συναίνεσε στην έκδοση 28χρόνης νεαρής Μολδαβής στη χώρα της, παρότι έχει  χαρακτηριστεί επίσημα από τις εισαγγελικές αρχές ως θύμα trafficking  και

με τις αποκαλύψεις της συνέβαλε στην εξάρθρωση «διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών».

Η τύχη της 28χρονης κοπέλας βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να μπλοκάρει την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για 28χρονη Μολδαβή που συνέβαλε στην εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με τους νομικούς της ο Άρειος Πάγος με την απόφασή του (υπ΄αριθμ. 395/2018), παρέβλεψε ότι  εφόσον η νεαρή έχει χαρακτηριστεί ως θύμα trafficking  δεν επιτρέπεται –υπό την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των θυμάτων αυτών-να ασκηθεί ποινική δίωξη εάν τυχόν έχει εμπλακεί σε υπόθεση την οποία έχει καταγγείλει και έχουν καταδικαστεί οι καταγγελθέντες.

Παράνομα στη χώρα

Όπως προκύπτει από τα  στοιχεία της υπόθεσης και τις καταθέσεις των αστυνομικών στις 12.9,2013 η υπήκοος Μολδαβίας S. I.   προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και κατέθεσε ενόρκως ότι το 2012 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκμεταλλευόμενη την  ευάλωτη θέση και δεινή της οικονομική της κατάσταση, με τη χρήση απατηλών μέσων απέσπασαν τη συναίνεσή της προκειμένου να εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να εργαστεί για λογαριασμό τους ως εκδιδόμενη.

Τον Απρίλιο του 2013 η 28χρόνη καθ’ υπόδειξη των μελών της οργάνωσης εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα και φθάνοντας στην Αθήνα, την εγκατέστησαν σε οικεία που οι ίδιοι διατηρούσαν, όπου της γνωστοποίησαν ότι από την εργασία της θα τους καταβάλλει τμηματικά το ποσό των 4.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν ξοδέψει για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Στη συνέχεια της παρέδωσαν πλαστό Ρουμανικό δελτίο ταυτότητας   και τη μετέφεραν διαδοχικά στο Αργος και στην Καβάλα προκειμένου να εκδίδεται έναντι αμοιβής σε οίκους ανοχής που διατηρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και εν συνεχεία της αποσπούσαν το σύνολο των εσόδων.

Κατάφερε να δραπετεύσει

Περίπου 5 μήνες μετά η παθούσα  κατάφερε να δραπετεύσει  και να ξεφύγει από τον έλεγχο των μελών της εγκληματικός οργάνωσης.   Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η παθούσα και ο φίλος της δέχονταν απειλητικά τηλεφωνήματα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που στρέφονταν κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας.

Παράλληλα,  ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Αργος συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος ενός εκ των οποίων εκκρεμούσε μάλιστα και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Ρουμανίας, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, εκμετάλλευσης ανηλίκου, πορνογραφίας ανηλίκου και για νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ