Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Μαριάννα Ψαρουδάκη – Τα φαβορί για τη θέση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Μαριάννα Ψαρουδάκη – Τα φαβορί για τη θέση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Γ 611/2020) η προαγωγή της Μαριάννας Ψαρουδάκη στη θέση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία πληρώνει τη θέση του αποβιώσαντος αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αντώνη Λιόγα.

Η επιλογή της επί περίπου 4 χρόνια επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος είχε γίνει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) τον περασμένο Δεκέμβριο. Καθώς παρήλθε το διάστημα κατάθεσης ενστάσεων η κ. Ψαρουδάκη μπορεί πλέον να «μετακομίσει» στον Άρειο Πάγο.

Όσον αφορά τώρα στην Οικονομική Εισαγγελία το ΑΔΣ σε επόμενη συνεδρίαση του θα αποφασίσει για τον/την διάδοχο της.Τα ονόματα που εχουν πέσει στο τραπεζι είναι πολλά και αφορούν εισαγγελείς Εφετών με υψηλή εμπειρία και περγαμηνές. Έως τότε στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας θα βρίσκεται ο αναπληρωτής Νίκος Μπαρδάκης.

Οι  υποθέσεις 

Η κ. Ψαρουδάκη ανέλαβε καθήκοντα 2017 στην “ηλεκτρική” καρέκλα της Οικονομικής Εισαγγελίας το 2017 διαδεχόμενη τον Παναγιώτη Αθανασίου.

Όλο αυτό το διάστημα η 61χρονη εισαγγελική λειτουργός χειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις χωρίς κανένας να της προσάψει το παραμικρό, δουλεύοντας αθόρυβα κι αποτελεσματικά.

Μεταξύ άλλων από τα χέρια της πέρασαν υποθέσεις όπως η κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, τα δάνεια της Marfin επί Ανδρέα Βγενόπουλου καθώς και τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκασε την υπόθεση της Siemens, ο πρώην “στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, περί εκτεταμένης ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Με παραγγελία της δε ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη σε συνολικά 115 πρόσωπα για τα δάνεια που έλαβε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2011.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ