Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Γεωργία Αδειλίνη, Βιργινία Σακελλαροπούλου και Μαριάννα Ψαρουδάκη πήραν τις περισσότερες ψήφους και διεκδικούν τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Από τον εισαγγελικό κλάδο, όπως ενημέρωσε εγκαίρως το dikastiko.gr, θα είναι και ο επόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που θα αντικαταστήσει τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Αυτό δείχνει η ψηφοφορία στην ακρόαση των υποψηφίων στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γεωργία Αδειλίνη, Βιργινία Σακελλαροπούλου και Μαριάννα Ψαρουδάκη πήραν τις περισσότερες ψήφους και διεκδικούν τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου eurokinissi

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, προβάλλει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά την ψηφοφορία που ακολούθησε την ακρόαση των υποψηφίων στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Η έμπειρη εισαγγελική λειτουργός έλαβε 21 ψήφους (ψηφίστηκε από τα περισσότερα κόμματα) και ακολούθησε με 9 ψήφους η Αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βιργινία Σακελλαροπούλου και αμέσως μετά η πρώην οικονομική εισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Έπονται στην ψηφοφορία ο αρεοπαγίτης Σπ. Πανταζόπουλος και οι αντεισαγγελείς Λάμπρος Σοφουλάκης και Αριστέα Θεοδόση, η οποία εκτελεί, λόγω αρχαιότητας , καθήκοντα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λόγω της αποχώρησης στις 30 Ιουνίου του Ισίδωρου Ντογιάκου. Έτσι, όπως εξ αρχής έγραψε το dikastiko.gr , η θέση θα παραμείνει σε χέρια από τον εισαγγελικό κλάδο, όπως μετ΄ επιτάσεως έχει ζητήσει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η κα Αδειλίνη

Ισχυρή λοιπόν πλέον, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr η υποψηφιότητα της έμπειρης αντεισαγγελέα Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία ήταν στην έδρα της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του Χρήστου Καλογρίτσα. Η έμπειρη αντεισαγγελέας όμως έχει και ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ με εγκύκλιό της το 2020 ζητούσε από τους κατωτέρους της αυξημένη επαγρύπνηση στα ασυνόδευτα παιδιά. Αποχωρεί από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2025, άρα θα έχει μπροστά της διετή θητεία.

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

eurokinissi

Υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για τη θέση που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που έστειλε στη Βουλή ο κ.Φλωρίδης είναι :

-Οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Νικόλαος Πιπιλίγκας, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Γεώργιος Χριστοδούλου, Ελένη Φραγκάκη, Μαρία Μουλιανιτάκη και Μυρσίνη Παπαχίου.

-Αντεισαγγελείς: Αριστέα Θεοδόση, Ιωάννης Αγγελής, Ιωάννης Προβατάρης, Όλγα Σμυρλή, Βασίλειος Παππαδάς, Λάμπρος Σοφουλάκης, Γεωργία Αδειλίνη, Μαριάννα Ψαρουδάκη, Βιργινία Σακελλαροπούλου και Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Αρεοπαγίτες: Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Μαρία Λεπενιώτη, Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα, Χρήστος Κατσιάνης, Δήμητρα Ζώη, Ασημίνα Υφαντή, Ιωάννα Μαργέλλου-Μπουλταδάκη, Ελένη Κατσούλη, Ιωάννης Δουρουκλάκης, Μαρουλιώ Δαβίου, Μαρία Κουφούδη, Γεώργιος Καλαμαρίδης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Μαρία Βάρκα, Γεωργία Κατσιμαγκλή, Σοφία Οικονόμου, Δημήτριος Τράγκας, Κωστούλα Πρίγγουρη, Ελένη Μπερτσιά, Διονύσιος Παλλαδινός, Σπυρίδων – Στέφανος Πανταζόπουλος και Αθανάσιος Θεοφάνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ