Σάββατο 21 Μαϊου 2022

Ο Κούγιας πάει στον Άρειο Πάγο και ζητεί πειθαρχική δίωξη της ανακρίτριας στην υπόθεση Λιγνάδη

 Μετά τις νέες εξελίξεις για πιθανή έρευνα παιδικής πορνογραφίας κατά του ηθοποιού – σκηνοθέτη, ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, καταθέτει την Τετάρτη αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά της ανακρίτριας της υπόθεσης Λιγνάδη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Κούγιας πάει στον Άρειο Πάγο και ζητεί πειθαρχική δίωξη της ανακρίτριας στην υπόθεση Λιγνάδη eurokinissi

Ραντεβού στον Άρειο Πάγο έχει κλείσει ο Αλέξης Κούγιας , στις 10:00 το πρωί  οπότε και θα θα καταθέσει την αναφορά στην επιθεωρήτρια αρεοπαγίτη του Πρωτοδικείου Αθηνών, αφού “σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που θα θέσουμε υπ’ όψιν της εντιμοτάτης κυρίας Επιθεωρητού, αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του”.

Στην ανακοίνωσή του, ο ποινικολόγος αναφέρει ότι “ο ένας εκ των δύο φερομένων ως παθόντων, αλλάζοντας την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του από 08.08.2015 σε 25.7.2015, κατεξευτέλισε το σκεπτικό και το διατακτικό του εκδοθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δεν έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας τόσο της ποινικής διώξεως όσο και του εντάλματος συλλήψεως αναφέροντας στο σκεπτικό του ότι ο καταγγέλλων λέει αλήθεια ότι δήθεν ο βιασμός του έγινε στις 08.08.2015 και ότι ο κύριος Λιγνάδης λέει ψέματα ότι ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα, αφού πλέον ο ίδιος ο δήθεν βιασθείς μαζί με την κυρία Ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία του κυρίου Λιγνάδη είναι αδιάσειστα και ότι ήταν πράγματι στην Ιθάκη καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, άλλαξαν την ημερομηνία και την τοποθέτησαν τον Ιούλιο, κατασκευή όμως που πάλι από αδιάσειστα στοιχεία θα καταρρεύσει, καθιστώντας την κυρία Ανακρίτρια έκθετη και αντιμέτωπη με τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης”.

Στην ανακοίνωσή του ο Αλ. Κούγιας καταγγέλλει την ανακρίτρια για παράβαση καθήκοντος και παράβαση εξουσίας: “Συγκεκριμένα, διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη για τη διεξαγωγή αυτονόητων ανακριτικών πράξεων, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν διενεργηθεί κατά την προανάκριση, όπως επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και συγκεκριμένα την αυτοψία στο χώρο που δήθεν έγινε ο βιασμός του μοναδικού στη δικογραφία μάρτυρα – δήθεν βιασθέντος, του οποίου την ημερομηνία του βιασμού του, σε συνεργασία με την Ανακρίτρια έχει αλλάξει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του”.

H αναφορά Κούγια έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η ανακρίτρια ολοκλήρωσε δύο κατ’ οίκον έρευνες στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη, ενώ ο δικηγόρος δύο εκ των φερόμενων θυμάτων Γ. Βλάχος, κατέθεσε αίτημα για την άρση απορρήτου και των επικοινωνιών του σκηνοθέτη, ώστε να διερευνηθεί το facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζει να διεξάγει προανάκριση για τον τρίτο μη παραγεγραμμένο βιασμό που έχει καταγγελθεί σε βάρος του Δ. Λιγνάδη (από ενήλικο άνδρα που καταγγέλλει πως ο σκηνοθέτης τον νάρκωσε και τον βίασε στο διαμέρισμά του το 2018).

Στην εξέτασή του, ο καταγγέλλων υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος του έδειξε υλικό παιδικής πορνογραφίας ανηλίκων στον υπολογιστή του. Κατόπιν αυτού, η Εισαγγελία διερευνά το ενδεχόμενο να ασκήσει ποινική δίωξη και σε βάρος του Δ. Λιγνάδη και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ