Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Οδηγίες για την λειτουργία του Αρείου Πάγου – Ποιες δίκες θα διεξάγονται

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις αίθουσες των δικαστηρίων επιτρέπεται η παραμονή μόνο μέχρι 15 ατόμων και αυστηρή απόσταση σε όλους τους χώρους του Αρείου Πάγου 1,5 μέτρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οδηγίες για την λειτουργία του Αρείου Πάγου – Ποιες δίκες θα διεξάγονται

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον covid -19, θα γίνεται η λειτουργία του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, ενώ η προσέλευση στην είσοδο του κτιρίου δεν θα υπερβαίνει τα 10 άτομα.

Αυτό ξεκαθαρίζεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας Αγγελική Αλειφεροπούλου, στην οποία παράλληλα δίδονται οδηγίες προς τους δικηγόρους και διαδίκους και όλους όσους προσέρχονται καθημερινά στο Θέμιδος Μέλαθρον.

Καταρχάς, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι συζητούνται όλες οι δίκες των πολιτικών τμημάτων του ΑΠ, αφού σε αυτές δεν προβλέπεται η εξέταση μαρτύρων, ενώ σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται η αποστολή δήλωσης παράστασης με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Ακόμα δεν συζητούνται οι υποθέσεις αναστολών, ενώ στα ποινικά τμήματα του ανώτατου δικαστηρίου συζητούνται οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα για τα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής μέχρι το Δεκέμβριο του 2022, και για τα πλημμελήματα που συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, αλλά συζητούνται και όσες υποθέσεις έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Η γραμματεία του Αρείου Πάγου θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις αίθουσες των δικαστηρίων επιτρέπεται η παραμονή μόνο μέχρι 15 ατόμων, αυστηρή απόσταση σε όλους τους χώρους του Αρείου Πάγου 1,5 μέτρων.

Κατά την είσοδο στο κτίριο απαραίτητα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ επαναλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και από όλους, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και άλλους εργαζόμενους στον Άρειο Πάγο, όπως υποχρεωτική είναι η απολύμανση χεριών με αντισηπτικά που βρίσκονται στις εισόδους των ανελκυστήρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ