Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ελληνική Δικαιοσύνη: «Κλειστόν» λόγω… ψύχους!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελληνική Δικαιοσύνη: «Κλειστόν» λόγω… ψύχους!

Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό: Δίκες διακόπτονται και δεν γίνονται στο Εφετείο της Αθήνας εξαιτίας ψύχους. Η τραγικότητα της κατάστασης προκύπτει από την εικόνα και μόνο δικαστών, δικηγόρων , διαδίκων και ακροατηρίου με πανωφόρια, μπουφάν και θερμάστρες στα πόδια.

Η εξωτερική εικόνα άλλωστε του Εφετείου της Αθήνας (κυρίως εκεί είναι το πρόβλημα σε δυο αίθουσες) με τα σπασμένα (ακόμα) τζάμια από την προ ενός έτους τρομοκρατική επίθεση πιστοποιεί το πρόβλημα.

Ο αέρας μπαίνει ανενόχλητος εντός του δικαστηρίου με αποτέλεσμα ουσιαστικά οι άνθρωποι οι οποίοι κρίνουν καθημερινά την ελευθερία και τις τύχες άλλων ανθρώπων να μην μπορούν να δουλέψουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση του Εφετείου αναγκάστηκε να αγοράσει θερμάστρες της οποίες κρύβουν κάτω από την έδρα οι δικαστές για να μπορούν να ζεστάνουν τα πόδια τους.

Παραδείγματα

  • Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση για την παραλαβή του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i, η δίκη διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου 2018!

Μάλιστα παρά το γεγονός πως έγιναν προσπάθειες από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την ανεύρεση άλλης αίθουσας, αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η δίκη να μην μπορεί να συνεχιστεί! Είναι χαρακτηριστικό πως δικηγόροι και ακροατές, βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην αίθουσα με τα παλτό, ενώ και η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της.

  • Δεύτερο παράδειγμα είναι η μεγάλη αίθουσα του Εφετείου, η αποκαλούμενη αίθουσα τελετών, στην οποία διεξάγεται μεταξύ άλλων και η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η οποία, επίσης, δεν μπόρεσε να γίνει χθες λόγω ψύχους. Και εκεί δεν υπάρχει θέρμανση με κάποιες πηγές να λένε πως το σύστημα είναι οριστικά χαλασμένο και η εταιρία που το κατασκεύασε έκλεισε με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ανταλλακτικά. Το κόστος δε επιδιόρθωσης είναι περί τις 600.000 ευρώ με αποτέλεσμα ουσιαστικά να είναι απαγορευτικό…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ