Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Θάλεια Χούντα: Μετά την παροχολογία, τί;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάλεια Χούντα: Μετά την παροχολογία, τί;

Ο Α. Τσίπρας «έπαιξε το τελευταίο χαρτί του» πριν τις εκλογές, στην απέλπιδα προσπάθειά του να μειώσει το ποσοστό της διαφαινόμενης ήττας του και των πολιτικών εξελίξεων, που θα προκύψουν απ’ αυτή. Σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε σειρά παροχών, αρχίζοντας από τώρα και συνεχίζοντας μέχρι τα επόμενα χρόνια.

Γράφει η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα

Να ξεκαθαρίσω αρχικά, ότι είναι καλοδεχούμενο κάθε μέτρο ελάφρυνσης και αύξησης του βεβαρυμμένου οικογενειακού προϋπολογισμού.

Βασικό στοιχείο όμως των παροχών είναι η πηγή προέλευσής τους. Και εν προκειμένω, πηγή των παροχών αυτών δεν είναι η οικονομική ανάπτυξη του τόπου, ως προϊόν επενδύσεων, αλλά η ακατάσχετη και υπέρογκη υπερφορολόγηση του συνόλου της κοινωνίας και ειδικότερα, των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων. Κοινώς, πληρώθηκαν σε φόρους πολύ μεγάλα ποσά και θα επιστραφεί ένα ελάχιστο μέρος αυτών.

Το χειρότερο όλων όμως είναι, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προσπαθούν, για ακόμη μία φορά, να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να μας παρουσιάσουν την παροχολογία αυτή σαν την συντέλεση ενός «οικονομικού θαύματος» που πέτυχαν! Η «επιτυχία» αυτή, καλό είναι να τους υπενθυμίσουμε, ότι προήλθε από το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, την ανεργία σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, την φτωχοποίηση των νοικοκυριών και την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης – η οποία αποτελεί την σπονδυλική στήλη του κοινωνικού ιστού. Αυτά είναι τα πραγματικά «επιτεύγματα» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Και μόνο ντροπή θα πρέπει, να αισθάνονται γι’ αυτά και όχι να πανηγυρίζουν περιχαρείς.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το σαφέστερο και πληρέστερο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό. Φτάνει πια! Τέλος η κοροϊδία και ο εμπαιγμός της κοινωνίας!

Και από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί την άμεσα επερχόμενη ήττα της στις εκλογές, αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια, να ομιλεί περί «διαχειρίσιμης ήττας». Και τούτο γιατί, εξάντλησε όλο το οπλοστάσιό της με την πρόσφατη παροχολογία, η οποία και δεν μετέστρεψε το εκλογικό κλίμα.

Μετά την παροχολογία, τί; Δεν απομένει τίποτα άλλο!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ