Τρίτη 03 Αυγούστου 2021

Θάλεια Χούντα: Οι πιο… ήσυχες εκλογές!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάλεια Χούντα: Οι πιο… ήσυχες εκλογές!

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις Βουλευτικές εκλογές και οι ημέρες που διανύουμε, σε τίποτα δεν θυμίζουν προεκλογική περίοδο. Που είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε πλατείες; Που είναι οι τόνοι από τα φυλλάδια των υποψηφίων; Που είναι όλη αυτή η έντονη προεκλογική ατμόσφαιρα; Μόνο πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές ασχολούνται, έχοντας προσκεκλημένους υποψηφίους Βουλευτές.

Γράφει η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα

Μπορούμε, να κάνουμε λόγο για προεκλογικό «πολιτισμό» και αν αυτό ισχύει, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους που εμπλέκονται με την εκλογική διαδικασία. Μπορούμε, να κάνουμε λόγο για υποτονικό κλίμα, δεδομένης της κούρασης απάντων από τις προ μηνός εκλογές για την Ευρωβουλή και τις Περιφέρειες/ Δήμους.

Μπορούμε, να κάνουμε λόγο για σιωπηρή διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, δεδομένων και των συνεχών δημοσκοπήσεων που έχουν παρουσιαστεί. Αυτό όμως που δεν μπορούμε και δεν πρέπει, είναι να κάνουμε λόγο για αδιαφορία και αποχή των εκλογέων από τη διαδικασία των εκλογών.

Η συμμετοχή μας στην ύψιστη αυτή διαδικασία είναι, πέραν του υποχρεωτική, ιερό καθήκον μας ως προς τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας, αφού αποφασίζουμε επί της ουσίας για το μέλλον μας σαν κοινωνία και σαν χώρα. Η όποια μετεκλογική άποψη για όλους και για όλα, αν δεν έχεις ψηφίσει, είναι άνευ ουσίας και κυρίως, άνευ αποτελέσματος. Η τύχη μας είναι στα χέρια μας και επ’ ουδενί δεν πρέπει, να απεμπολήσουμε αυτή την κατάκτηση.

Θεωρώ, ότι για τις πιο «ήσυχες» εκλογές ευθύνεται τόσο το διαμορφωμένο στην κοινή συνείδηση αποτέλεσμα όσο και η κόπωση, σαν απόρροια των πρόσφατων εκλογών και της αγωνίας του αποτελέσματος, του τρεξίματος και των κινητοποιήσεων. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανήγαγε σε κεντρικό πολιτικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και προς τούτο προκήρυξε άμεσα τις βουλευτικές εκλογές.

Το δεδομένο όμως είναι, ότι μέχρι να εξαχθεί το αποτέλεσμα της κάλπης των βουλευτικών εκλογών, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τόσο ως προς τα κόμματα που θα εισέλθουν στην επόμενη Βουλή όσο και ως προς το ποσοστό που έκαστο θα λάβει, το οποίο και θα κρίνει τον σχηματισμό αυτοδύναμης Κυβέρνησης.

Το ότι είναι «ήσυχες» αυτές οι εκλογές, δεν τους στερεί πάντως την σοβαρότητα που έχουν. Ας τις αντιμετωπίσουμε το ίδιο «ήσυχα» αλλά, κυρίως, το ίδιο σοβαρά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ