Τρίτη 23 Απριλίου 2024

“Σκοντάφτει” οριστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το π.δ.  για την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Σκοντάφτει” οριστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το π.δ.  για την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου;

Στην πρόβλεψη πως τελικά ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει ούτε την 1η Ιουλίου το προεδρικό διάταγμα διορισμού της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, κάνουν δικαστικές και νομικές πηγές, θεωρώντας πως ο ανώτατος πολιτειακός παράγων της χώρας, θα επιλέξει επί της ουσία να μείνει εκτός της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για το θέμα.

Ουσιαστικά ο κ. Παυλόπουλος θα πράξει όπως και το 2016 όταν είχε επιλεγεί προ της 30ης Ιουνίου η Ξένη Δημητρίου για τη θέση της εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου,  αλλά υπέγραψε το διάταγμα την 1η Ιουνίου, όταν δηλαδή εξέπνευσε και τυπικά η θητεία της απερχόμενης εισαγγελέα Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Δηλαδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δε θα υπογράψει το διάταγμα , τουλάχιστον μέχρι τις  30 Ιουνίου.

Δρομολογεί νέες εξελίξεις

Όμως τότε θα βρισκόμαστε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου , δηλαδή μια βδομάδα πριν τις κάλπες, γεγονός που προφανώς δύναται να επικαλεστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα βρεθεί στο δίλημμα να υπογράψει ή όχι μια πρόταση διορισμού εκ μέρους μιας κυβέρνησης που έχει -επί της ουσίας- καταστεί υπηρεσιακή.

Η μη υπογραφή όμως πριν τις εκλογές, δρομολογεί νέες εξελίξεις , καθώς προφανώς (σε μια τέτοια περίπτωση)  ο πρόεδρος θα περιμένει το νέο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης. Μάλιστα επειδή η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, όπως λένε δικαστικές πηγές, είναι διοικητική πράξη, μπορεί να ανακληθεί από το νέο υπουργικό συμβούλιο που δύναται να επανέλθει με νέα πρόταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ