Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στο αρχείο η πρώτη έρευνα για τον «Ρασπούτιν»;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο αρχείο η πρώτη έρευνα για τον «Ρασπούτιν»;

Την ώρα που ο « Ρασπούτιν» πρωταγωνιστεί μέσω δηλώσεων, αναφορών και συνεντεύξεων στην εγχώρια δημοσιότητα, η πρώτη έρευνα της δικαιοσύνης για την ταυτότητα και τα «πεπραγμένα» του οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το αρχείο.

Πρόκειται για την προκαταρκτική η οποία ξεκίνησε με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου μετά την πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα του Ρώσου καλόγερου από «κύκλους» της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Τότε ένας πολίτης με επιστολή του είχε ζητήσει να ερευνηθεί το θέμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας δεν προέκυψαν στοιχεία αξιοποιήσιμα ποινικά.

Δεν μπορεί να πάει παραπέρα

Έτσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που ανέλαβε τη διερεύνηση, φέρεται να κλείνει τη δικογραφία. Βέβαια τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση ή μη της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία Εφετών. Και το ερώτημα είναι τι θα πράξει αυτή μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών καθώς η αρχική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που δόθηκε αρκετούς μήνες πριν, περιελάμβανε συγκεκριμένα θέματα προς διερεύνηση από τα οποία ένας εισαγγελικός λειτουργός δεν μπορεί να πάει παραπέρα.

Όμως έκτοτε έχουν έρθει τα «πάνω-κάτω» τόσο με τις αναφορές Αγγελή όσο και με την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που συνέδεσε τον «Ρασπούτιν» με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Συνεπώς,εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η αρχειοθέτηση της δικογραφίας δεν είναι πλέον ένα απλό ζήτημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ