Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φταίει τώρα ο Ριχάρδος να πληρώσει με χρυσό την εγγύηση;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φταίει τώρα ο Ριχάρδος να πληρώσει με χρυσό την εγγύηση;

Είστε -πιθανόν εγκληματική οργάνωση- αλλά αποφυλακίζεστε. Αν αυτό δεν είναι ομολογία – φιάσκου, τότε τι είναι.

Το σκεπτικό δηλαδή του δικαστικού συμβουλίου, που αποφυλάκισε τον Ριχάρδο και 7 ακόμα κατηγορούμενους για την υπόθεση του χρυσού, είναι καταπέλτης. Διαβάζεις, διαβάζεις, διαβάζεις για τις ενδείξεις ενοχής, για το πώς κάποιοι εκμεταλλεύονται εν μέσω μνημονίων τον απλό κόσμο, για το ότι δεν υπάρχουν παραστατικά εισαγωγής του χρυσού και μετά, με μια γραμμή μέσα καταλήγεις στην εξής φράση:

«Οι κατηγορούμενοι διαθέτουν μόνιμη και σταθερή διαμονή, δεν έχουν κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνουν τη φυγή τους από τη χώρα, ούτε υπήρξαν φυγόποινοι ή φυγόδικοι, ούτε έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις. Για τον λόγο αυτό, δεν είναι αναγκαία στο στάδιο αυτό η προσωρινή τους κράτηση λαμβανομένου υπόψη ότι μόνο η βαρύτητα των πράξεων δεν αρκεί για την επιβολή της προσωρινής κράτησης».

Πριν 15 μέρες

Για να ακριβολογούμε, δηλαδή πριν από 15 μέρες, δεν είχαν μόνιμη κατοικία ή τότε ήταν ύποπτοι φυγής; Η απάντηση είναι σαφής και οφείλει η δικαιοσύνη να τη δώσει. Μπορεί να πιστεύουμε πως έχετε πολλά πράγματα να κρύψετε, αλλά επειδή τα κάναμε μαντάρα στην έρευνα τώρα πρέπει να σας αποφυλακίσουμε.

Γι’ αυτό άλλωστε και το σκεπτικό είναι απολαυστικό: Αφού το στρίβουν λίγο σε εισαγωγή λαθραίων (δηλαδή πως ο χρυσός ήταν αγνώστου προελεύσεως) και όχι εξαγωγή, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, τους ρίχνουν μερικά «καταχερίσματα» και καταλήγουν πως πρέπει να αποφυλακιστούν. Όλα αυτά, από τη μια γραμμή του βουλεύματος στην άλλη. Και μετά αν σκεφτείς πως η επιβολή της εγγύησης γίνεται χωρίς προθεσμία, δηλαδή ο Ριχάρδος δεν μπορεί να βγει και να καταθέσει τα χρήματα εντός π.χ. 20 ημέρων, μήπως τελικά για πιο γρήγορα να πληρώσει την εγγύηση με χρυσό που τον έχει και εύκαιρο;

Τελικά είναι δύσκολη δουλειά να προσπαθείς να σώσεις το γόητρο της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ