Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αντώνης Αργυρός: Η μεγάλη τραγωδία … χωρίς Νέμεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντώνης Αργυρός: Η μεγάλη τραγωδία … χωρίς Νέμεση

Του Αντώνη Αργυρού*

Πέρασαν 46 ολόκληρά χρόνια απ’ τον θλιβερό Ιούλιο του 1974 της μεγάλης προδοσίας του Ελληνισμού και της Κύπρου . Όλα  άρχισαν το προδοτικό πραξικόπημα, της 15ης Ιουλίου 1974, το οποίο άνοιξε τις κερκόπορτες για να εισβάλει η Τουρκία στη Κύπρο . Οι προδότες και οι  δολοφόνοι συνέχισαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και η Δικαιοσύνη δεν προχώρησε  ποτέ στην τιμωρία των ενόχων. Κανένας δεν καταδικάστηκε, καμιά ευθύνη δεν αποδόθηκε ποτέ. Έχει περάσει μισός αιώνας. Η αιτιολόγηση της αναστολής των ποινικών διώξεων για την τραγωδία της Κύπρου αποτυπώθηκε στις πράξεις 44 και 45 του Υπουργικού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου1975 και ήταν σαφής. Τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ζήτησαν «να αναβάλει την έναρξη ή να αναστείλει την αρξαμένη ποινική δίωξη επί εγκλημάτων ως και εκείνων εξ ων δύνανται να διαταράξουν τις διεθνείς σχέσεις του Κράτους», βάσει των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Συγγενείς πεθαίνουν χωρίς να ακούσουν καν μία συγγνώμη και οι ήρωες μαχητές του ΑΤΤΙΛΑ που  φεύγουν απ’ την ζωή με την πίκρα στο στόμα. Κανείς επίσημος δεν τους τίμησε όπως έπρεπε , αυτοί που στάθηκαν ορθοί και προδομένοι δεν κλήθηκαν ποτέ ….ευτυχώς όμως που γίνεται ένα επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων. Οι πολεμικές τους σημαίες άξιζουν «ΑΡΙΣΤΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΙΑΣ» από τη Πολιτεία.

Βρυχάται ο ΑΤΤΙΛΑΣ και πάλι και εμείς πρέπει  να αγγίξουμε τις πληγές μας.

Για άλλη μια φορά, όπως σημειώνει ο Σεφέρης στην «Ελένη»:

«τόσα κορμιά ριγμένα στα σαγόνια της θάλασσας στα σαγόνια της γης∙ τόσες ψυχές δοσμένες στις μυλόπετρες, σαντοσιτάρι.  Τόσος πόνος, τόση ζωή, πήγαν στη να βυσσο για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Τώρα  ζητάμε από τους ακρίτες  και απ’ τα παιδιά μας να υπερασπιστούν την  πατρίδα  και είναι βέβαιο ότι θα το πράξουν αν χρειαστεί, ενώ η επόμενη τουρκική κίνηση μπορεί να εκδηλωθεί πολύ σύντομα, εντός καλοκαιριού. Οπότε η επιλογή είναι  μια αυτή που επιβάλει η ιστορική παράδοση του Έθνους .Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος είναι η τελευταία προκλητική ενέργεια του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και η αρχή των νέων δεινών του Ελληνισμού  φοβούμαι.

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση», ανακαλούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα στις 7 Οκτωβρίου 1838, «δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

*Πρώην υπηρεσιακός υπουργός Επικρατείας, Δικηγόρος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ