Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δημήτρης Αναστασόπουλος : Με την πρωτόδικη καταδίκη της Χ.Α. κλείνει οριστικά μια μαύρη σελίδα στην ελληνική κοινωνία 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημήτρης Αναστασόπουλος : Με την πρωτόδικη καταδίκη της Χ.Α. κλείνει οριστικά μια μαύρη σελίδα στην ελληνική κοινωνία 

Ιστορική η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης της 7ης Οκτωβρίου 2020. Η ομόφωνη καταδίκη των πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επαναπροσδιορίζει θεμελιώδεις έννοιες και αρχές της Δημοκρατίας, αποκαθιστώντας αυτήν στη συνείδηση του κόσμου και στην ελληνική πραγματικότητα.

Η απονομή της Δικαιοσύνης με αμερόληπτα, αμιγώς δικαιοδοτικά κριτήρια αποτελεί μέγιστο μέλημα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κάθε είδους «μορφώματα», οργανώσεις, εκδηλώσεις βίας και καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου προσέκρουσαν εν τέλει στον «τοίχο» της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία κατάφερε με την εν λόγω απόφασή της να απασχολήσει ηχηρά όχι μόνον τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή Τύπο και να αποτελέσει πρότυπο παραγωγής και απονομής δικαίου. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η επιβολή των ποινών στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και λοιπά στελέχη της, ενώ ιδιαίτερο δικονομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο αναστολής (ή μη) της εκτέλεσης αυτών των ποινών.

Ο συνδυασμός «Με το Δικηγόρο» δηλώνει ευθέως, και όποτε απαιτηθεί εμπράκτως, τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια απρόσκοπτης λειτουργίας και ορθής απονομής της Δικαιοσύνης, επικροτώντας για ακόμα μια φορά την ελευθερία έκφρασης και την πολυφωνία, θεμέλιες λίθους της Δημοκρατίας. Τέλος, συγχαίρουμε ιδιαιτέρως τους συνηγόρους που συμμετείχαν σε αυτή την πολυετή, επίπονη και συνάμα ιστορική δίκη, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στην τήρηση των δικονομικών τύπων και στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας, ανταποκρινόμενοι πλήρως στο ύψος των περιστάσεων, πραγματώνοντας έτσι την έννοια του συλλειτουργού της Δικαιοσύνης.

Ο Δ. Αναστασόπουλος είναι Δικηγόρος Αθηνών – Σύμβουλος ΔΣΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ