Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Δημήτρης Βερβεσός: Ο Βασίλης Πλιώτας κόσμησε τη Δικαιοσύνη -Υπερασπίστηκε με συνέπεια το κράτος δικαίου

Η δήλωση του προέδρου των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με αφορμή την αφυπηρέτηση του κ. Πλιώτα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημήτρης Βερβεσός: Ο Βασίλης Πλιώτας κόσμησε τη Δικαιοσύνη -Υπερασπίστηκε με συνέπεια το κράτος δικαίου dikastiko.gr

Με αφορμή την αφυπηρέτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα αισθάνομαι το θεσμικό και ανθρώπινο καθήκον, τώρα που κλείνει ένας κύκλος προσφοράς του στην Ελληνική Δικαιοσύνη, να αναφερθώ δημόσια στο έργο του απερχόμενου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος κόσμησε τη Δικαιοσύνη και το αξίωμα που κατείχε.

Καθ’ όλη την υπηρεσιακή του διαδρομή υπερασπίστηκε με ευθύγραμμη συνέπεια το κράτος δικαίου και τη δημοκρατική νομιμότητα.

Συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων και επέδειξε ξεχωριστό ζήλο προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Υπήρξε ανοιχτός στον ειλικρινή και απροκατάληπτο διάλογο με τους δικηγόρους, που αντιμετώπιζε ως ισότιμους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, με σκοπό πάντοτε τη λυσιτελή αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων του εισαγγελικού και δικηγορικού σώματος.

Εύχομαι το παράδειγμά του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους μελλοντικούς δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ώστε -με τα λόγια του ιδίου του Βασίλη Πλιώτα- «το δικαστικό λειτούργημα, το οποίο περιλαμβάνει «συλλήβδην πάσαν αρετήν», να ασκείται ορθά, με βάση τις αιώνια κείμενες αρχές του δικαίου, το Σύνταγμα, τους νόμους της χώρας και τον ανθρωπισμό».

* Ο Δ. Βερβεσός είναι πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέειας τωνη Δικηγορικών Συλλόγων Ελλώδος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ