Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Folli Follie: Γιατί ο εισαγγελέας απειλεί με ισόβια τους Κουτσολιούτσους και ακόμα 7 κατηγορούμενους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie: Γιατί ο εισαγγελέας απειλεί με ισόβια τους Κουτσολιούτσους και ακόμα 7 κατηγορούμενους

Μια δίωξη με τον δρακόντειο νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος που προβλέπει ποινή (έως και ) ισόβιας κάθειρξης, επιφύλαξε ο οικονομικός εισαγγελέας στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα.

Οι διώξεις για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνδυάζονται με τις  επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς μεταξύ των χιλιάδων, ιδιωτών και μη, επενδυτών που έχασαν τα χρήματα τους από την πολύκροτη υπόθεση, περιλαμβάνονται ο ΕΦΚΑ και άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης και το Υπερταμείο.

Απαγόρευση εξόδου

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, απάτης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος των 10 ατόμων που είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie. Παράλληλα με έγγραφο προς όλες τις πύλες εξόδου της χώρας διέταξε την απαγόρευση εξόδου τους , αν και παραμένει άγνωστο αν όλοι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ποιοι διώκονται

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν φτάσει σε αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα, η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιού τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ,  του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Και άλλα αδικήματα

Πρόκειται για τα 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι έως στιγμής στο κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνονται μια σειρά από άλλα αδικήματα, όπως η χειραγώγηση και η πλαστογραφία, αδικήματα που περιγράφονται είτε από την έκθεση της Α&Μ, είτε και από τα όσα φέρεται να διαπιστώνει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τις πωλήσεις μετοχών εκ μέρους των βασικών μετόχων, μέσα στο 2017, καθώς τα στοιχεία των ισολογισμών ήταν παραποιημένα επι σειρά ετών, περιλαμβανομένου και του 2016.

Σε κάθε περίπτωση, ο οικονομικός εισαγγελέας διερευνά και τα συγκεκριμένα αδικήματα, καθώς η έρευνα ολοκληρώθηκε μόνο για τα αδικήματα της απάτης και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ