Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Φούκας, Λυμπερόπουλος, Κώνστα: Η συμμετοχή στις εκλογές είναι πράξη ευθύνης. Η αποχή, στήριξη σε όσους δεν τίμησαν την ανεξαρτησία του Δικαστή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φούκας, Λυμπερόπουλος, Κώνστα: Η συμμετοχή στις εκλογές είναι πράξη ευθύνης. Η αποχή, στήριξη σε όσους δεν τίμησαν την ανεξαρτησία του Δικαστή

Μετά τον οριστικό καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών από τη νέα Προσωρινή Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την έξοδο της Ένωσης από την σημαντικότερη κρίση των τελευταίων ετών.

Έρχεται η στιγμή, που πλέον οι ίδιοι οι Δικαστές και Εισαγγελείς θα έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν το μέλλον της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης.

Στις εκλογές της 6ης και 13ης Σεπτεμβρίου 2020 θα κληθούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα, προς ποια κατεύθυνση θέλουμε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να κινηθεί στο μέλλον και να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στον λαϊκισμό, στον κομματισμό, στον διχασμό μέσα στο ίδιο το Δικαστικό Σώμα.

Η επιδίωξη μας πρέπει να είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να εκφράζει το σύγχρονο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, που υπερασπίζεται το Κράτος Δικαίου, τον ανεξάρτητο Δικαστή και Εισαγγελέα, την πρόοδο της Χώρας.

Για το λόγο αυτό η συμμετοχή όλων στις εκλογές είναι πράξη ευθύνης. Η αποχή θα είναι στήριξη σε εκείνους και τα φερέφωνα τους, που δεν τίμησαν την ανεξαρτησία του Δικαστή, που δεν υπάκουσαν στην πλειοψηφία, που δεν εφάρμοσαν δικαστικές αποφάσεις, που θέλουν να επιβάλλουν το ρόλο του υπαλλήλου στο λειτουργό.

Καλούμε τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας να επιλέξουν. Η ευθύνη ανήκει σε καθένα από εμάς και η απόφαση θα αφορά όλους μας.

Δημήτρης Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης

( Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα dikastis.gr)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ