Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Γεράσιμος Θεοδωράτος: Όψιμη και υποκριτική ευαισθησία

Ουδεμία μέριμνα για πρόληψη…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γεράσιμος Θεοδωράτος: Όψιμη και υποκριτική ευαισθησία

Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση υπό τον τίτλο της ¨εκδικητικής πορνογραφιας¨ [revenge porn], που κατ΄ ουσίαν ο ορθός χαρακτηρισμός παρομοίων πράξεων θα ήτο αυτός του ¨διαδικτυακού βιασμού¨ (porn rape), και η οποία υπόθεση χάριν της αναγνωρισιμότητας του θύτη έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, εν συνεχεία, θαρρείς ως ήτο αναμενόμενο, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης – ωσάν τάχα για πρώτη φορά οι προσωπικές στιγμές ατόμου να καθίστανται, μέσω του διαδικτύου, μαρτύριο για το θύμα – εξαγγέλθηκε, χάριν της επικαιρότητας, μια ακόμη εις το αβέβαιο μέλλον αποσπασματική νομοθέτηση, ήτοι κατ΄ ουσίαν ευκαιριακή, και καθαρά μόνο διά επικοινωνιακούς λόγους, ενώ τοιουτοτρόπως δεν επιλύονται τα προβλήματα.

Διότι ενώ οι εγκληματίες ενεργούν με σχέδιο και μεθοδικότηταη Πολιτεία δια την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δρα χωρίς σχέδιο, χωρίς μεθοδικότητα και κατά την νομοθετική της λειτουργία, και, υποκριτικά, δείχνει ενίοτε θαρρείς αιφνιδιασμένη.

Και δη σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις θυμάτων τέτοιων εγκλημάτων, που κατέληξαν πιεσμένα ακόμη και να θέσουν τέλος στην ζωή των, και που οι αντίστοιχες ειδήσεις πέρασαν με ¨ψιλά γράμματα¨η Πολιτεία νυν και δη παντελώς υποκριτικά, θαρρείς λησμονώντας ότι έγκαιρα ΔΕΝ προστάτευσε τα παιδιά της, σπεύδει νυν οψίμως να εξαγγείλει τον μελλοντικό χαρακτηρισμό των πράξεων αυτών ως κακούργημα.

Θαρρείς ότι, μόνον όταν σε κάποια εγκληματική συμπεριφορά στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας, και γραφεί η είδηση με πηχαίους τίτλους, τότε αμέσως σπεύδει ο αρμόδιος Υπουργός και λέγει: ¨θα γίνει πλέον κακούργημα¨ ή/και¨θα αυξηθεί το όριο των ποινών¨.

Και συνάμα, ουδεμία πρόνοια για τα θύματα …. .

Ουδεμία μέριμνα για πρόληψη …

Άραγε η Εξουσία δεν οσφραίνεται; δεν ακούει; δεν αντιλαμβάνεται; Και θαρρείς περιμένει μία ¨μεγάλη¨ είδηση τάχα για να λειτουργήσει, αλλά και τότε ευκαιριακά και οπωσδήποτε αποσπασματικά, ήτοι αναποτελεσματικά.

Και συνάμα αυτό που θαρρείς δείχνει να ενδιαφέρει τον Νομοθέτη, και δείχνει μεγίστη μεθοδικότητα, είναι η επίσπευση των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης [και δη η επίσπευση του πλειστηριασμού ακινήτων] υπό το ψευδεπίγραφο πλαίσιο ¨επιτάχυνση της δικαιοσύνης¨ ….. .

… και συνάμα ολόγυρα μια πλήρης και παγερή σιωπή …

*Γεράσιμος Βασ. Θεοδωράτος, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ