Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γιάννης Γλύκας: Άμεσα να τροποποιηθεί η ΚΥΑ αναστολής για τα δικαστήρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Γλύκας: Άμεσα να τροποποιηθεί η ΚΥΑ αναστολής για τα δικαστήρια

Χωρίς να διεκδικώ την πατρότητα των σκέψεων νομίζω ότι ΑΜΕΣΑ πρέπει να τροποποιηθεί η ΚΥΑ τουλάχιστον με τις παρακάτω τροποποιήσεις.

Επιγραμματικα και χωρίς ανάγκη ιδιατερως επεξήγησεων !

1.Καμμια εκδίκαση δικαστηρίου ! Αφαίρεση της μαγικής λέξης κατ’ εκτίμησιν του ορίου λήξης του 18 μηνου .Την Παρασκευή έγιναν ΔΙΚΕΣ με 10 μήνες προσωρινή κράτηση! Όσες υποθεσεις είναι στο 18μηνο αυστηρά αναβολή εντος Μαΐου και με αντικατάσταση με κατ’οίκον περιορισμό των κρατουμένων ! Μόνο έτσι αποκτά νόημα η λέξη αναστολή των δικαστηρίων!

2. Καμμια κατάθεση μήνυσης εντος του Μαρτίου .Οπου χάνονται προθεσμίες αν δεν είναι δυνατή η παράταση προθεσμιών , κατάθεση μόνο στα ΑΤ με συνεκτίμηση της αναγκαιότητας και του χρόνου τελέσεως του αδικήματος !

3.Καταθεσεις μόνο αιτήσεων αντικατάστασης η αλλων σχετικών αιτήσεων (κρατούμενοι πχ για συγχώνευση η δοσοποιηση αυστηρά  με προσωπικο ασφαλείας ..και με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας αυτών που καταθέτουν (θερμομετρηση γάντια ..προσωπική υγιεινή κλπ αλλά και αυτών που λαμβάνουν το δικόγραφο) και αφού εξαντληθεί η δυνατότητα αποστολής της σχετικής αίτησης από τα καταστήματα κράτησης !

4.Καμμία συνοδεία κρατουμένων εξαιρουμένων των πολύ σοβαρών στα αυτόφωρα αδικήματα ! (Ανθρωποκτονίες -σοβαρά κακουργήματα —όσα γίνουν από δω και πέρα). Η λύση να δίνεται στα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας με ταυτόχρονη επικοινωνία με τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με ορισμό κοντινής ημερομηνίας εκδίκασης για πλημμελήματα και απολογία με κλήτευση κατά προτεραιότητα εντος Μαΐου των κατηγορουμένων ! Για όσες σοβαρές συνοδείες τελικά χρειαστεί να πάνε στην ευελπίδων ,κανείς κρατουμενος δεν πρέπει να κατέβει από τα υπηρεσιακά οχήματα και κανενός συγγενή δεν πρέπει να επιτραπεί η είσοδος στην ευελπίδων ! Να μεταφέρει ένας αστυνομικος μόνο τη δικογραφία με όλες τις προαναφερόμενες συνθήκες σχετικής ασφαλείας .Κανεις άλλος δεν πρέπει να ξαναπατήσει το πόδι του στο κτίριο 16 της Ευελπίδων και αντίστοιχα στον 4ο όροφο της εισαγγελίας Πειραιά. Και στα ανακριτικά κτίρια ..9 ..10…6 ..αντίστοιχα στον πρώτο όροφο στον Πειραιά …να μην επιτρέπεται κανενός η είσοδος παρά μόνο όσων εντάσσονται στις προηγούμενες εξαιρέσεις και βεβαίως να εξασφαλίζεται η τηλεφωνική ενημέρωση για τις απολύτως τρέχουσες και αναγκαιες υποθέσεις ! Πχ επικείμενες ενδεχομενες αποφυλακίσεις κλπ !

5.Καμμια κατάθεση δικογράφου (προφανως υπάρχουν άλλες δυνατότητες )με ταυτόχρονη παράταση προθεσμιών σε όλες τις διαδικασίες και όπου υπάρχει ανυπέρβλητη ανάγκη τήρηση όλων των συνθηκών υγιεινής ! Αγωγές εφέσεις ασφαλιστικά να  μεταφέρονται για αργότερα με ταυτόχρονη εξασφάλιση των προθεσμιών ! Όπου δεν γίνεται (ισως να υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις ) προηγούμενη τηλεφωνική ενημέρωση με Πρόεδρο Υπηρεσίας για να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις και επισκέψεις και προηγούμενη «έγκριση»μετάβασης στο χώρο κατάθεσης ! Για τα ασφαλιστικά να προαναφαιρεται ποιος είναι αυτός ο σπουδαίος κίνδυνος που προτιμάται από την ίδια τη δημόσια υγεία !

6 .Απαγορευση εισόδου των πολιτών που δεν έχουν καμμία δουλειά στους κοινόχρηστους χώρους της Ευελπίδων αντίστοιχα στο Εφετείο και στα δικαστήρια Πειραιά χωρίς κανένα λόγο παρά μόνο με κλήτευση και επίδειξη του σχετικού εγγράφου κλητευσεως των Αντίστοιχη ύπαρξη υγειονομικού προσωπικού για έλεγχο όλων των εισερχομένων σε Ευελπίδων (μόνο από μια είσοδο ) εφετειου και Δικαστηριων Πειραιά ! ..Το παρόν αποτελεί και εισήγηση μου προς το προσωρινό ΔΣ της ένωσης ποινικολόγων και μαχόμενων με τις ανάλογες διορθώσεις και προσθέσεις που δια περιφοράς θα αποφασιστούν προκειμένου ΣΗΜΕΡΑ να αποσταλεί στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ..όσο προλαβαίνουνε

  • Δικηγόρος -Ποινικολόγος/ Αντιπρόεδρος  Ένωσης Ποινικολόγων-Μαχόμενων Δικηγόρων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ