Κυριακή 05 Μαϊου 2024

Γιώργος Ν. Καλούδης: Να αγωνιστούμε ασυμβίβαστα

Στη κρίσιμη καμπή της 28ης Νοεμβρίου 2021, ανεξάρτητος από κόμματα, με θάρρος και αφοσιωμένος στο χρέος, ζητώ ανανέωση της εντολής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Ν. Καλούδης: Να αγωνιστούμε ασυμβίβαστα

H 4ετία 2018-2021 ήταν δύο περίοδοι – μισή θητεία.

Τη α΄περίοδο 2018-2019 βελτιώσαμε αισθητά τη καθημερινότητά των δικηγόρων κ των πολιτών και τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη Κέρκυρα, με διαρκή αδιάκοπο αγώνα, με υπέρβαση χιλίων εμποδίων.

Πετύχαμε στρατηγικούς στόχους.

Τη β΄περίοδο 2020-21 των απαγορεύσεων του covid19, με καθημερινή από το πρωί ενασχόληση πετύχαμε διασφάλιση της δημόσιας υγείας μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο λαμβάνοντας όλες τις πρόνοιες αφετέρου δε για άνοιγμα των Δικαστηρίων και κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας εργασίας πιέζοντας τη κυβέρνηση. Καυτηριάσαμε την απαράδεκτη και ταπεινωτική στάση της κυβέρνησης προς τους δικηγόρους όταν διεκδικούσαμε μία μικρή αποζημίωση (επίδομα) των 800 ευρώ (σκολικοελίκου), όταν μας είχε απαγορεύσει τα δικαιώματα μετακίνησης και εργασίας (Μάρτης 20-Σεπτ. 20).

-Δεν υπέκυψα στις πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές κατά της ζωής μου στις απόπειρες που κατεβλήθησαν για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της εξαφάνισης και μη εκδίκασης χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ποινικών δικογραφιών, με το σκοπό της παραγραφής, ως το γεγονός κραυγάζει από μόνο του.

Τη νέα 4ετία καλούμαστε να αγωνιστούμε ασυμβίβαστα, κυρίως μέσα από την Ολομέλεια των Προέδρων, για:

-υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια για τον αγοραστή, η οποία αυτόματα θα αναστήσει το Ταμείο Συνεργασίας και θα οδηγήσει στη διανομή 3μηνιαίου μερίσματος,

-μείωση του ΦΠΑ στη μεσαία κλίμακα,

-απόσυρση της πιλοτικής δίκης που θα αφαιρέσει το 50% της δικηγορικής ύλης και επαναφορά της εμμάρτυρης απόδειξης στη τακτική διαδικασία (237 ΚΠολΔικ),

-Ραγδαία αύξηση των «αμοιβών» γαλέρας των 10 και 20 ευρώ που καταβάλλουν σήμερα τα αδηφάγα μεγαλογραφεία των Αθηνών, οι εισπρακτικές εταιρείες –κοράκια τα οποία, με την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης, έχουν υπαγάγει, τους νέους κυρίως δικηγόρους, σε συνθήκες σκλαβιάς και επαιτείας. Δεν τηρούν ούτε τις ελάχιστες αμοιβές του Κώδικα Περί Δικηγόρων. Αύξηση των χαμηλών αμοιβών που καταβάλλουν οι τράπεζες και δημόσιοι φορείς (ΕΦΚΑ ) κλπ

Για τη Κέρκυρα: Παρεμβάσεις για να αρθούν οι ανισότητες και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που αναπαράγονται από κυκλώματα δημοσίων υπηρεσιών. Καθημερινή μέριμνα για ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Ενδιαφέρει όλους. Πρωτίστως τους νέους συναδέλφους,

-Επιτακτική ανάγκη και ηθικό πρόταγμα για την ηγεσία της δικαιοσύνης να μπεί το μαχαίρι στο κόκκαλο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μαζικής εξαφάνισης και παραγραφής κακουργημάτων και πλημμελημάτων που υπήρξε ποτέ στον δυτικό κόσμο, αυτό της εξαφάνισης των 1.250 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Στη κρίσιμη καμπή της 28ης Νοεμβρίου 2021, ανεξάρτητος από κόμματα, με θάρρος και αφοσιωμένος στο χρέος, ζητώ ανανέωση της εντολής.

Για να ολοκληρώσουμε το έργο που σταμάτησε η εξάπλωση της πανδημίας του covid 19 και να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, εκχώρησης κεκτημένων δικαιωμάτων, κυνικού κομματισμού και αναξιοπρέ- πειας να κυριαρχήσουν. Για τη συνέχιση του έργου πνοής, δημιουργίας και ανάτασης με τις κατακτήσεις 2018-2021. Με αέρα ελευθερίας, δημοκρατία, διαφάνεια και τη σκέψη στη νέα γενιά.

*Γιώργος Ν. Καλούδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και υποψήφιος Πρόεδρος την 28-11-2021

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ