Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γιώργος Ν. Καλούδης: Παραμένω στις επάλξεις του αγώνα

Για πρώτη φορά στη μακρά περίοδο της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας, επιχειρήθηκε και εκτελέστηκε οργανωμένη κομματική παρέμβαση στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Ν. Καλούδης: Παραμένω στις επάλξεις του αγώνα

Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι,

Ευχαριστώ θερμά από καρδιάς  ΕΣΑΣ τις/τους 118 συναδέλφισσες και συναδέλφους που την Κυριακή 28-11-2021 με στηρίξατε με την ψήφο σας, αποδεχόμενοι και δικαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το έργο και τη δράση μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου για επανεκλογή μου στο άμισθο αξίωμα Προέδρου του Δ.Σ.Κ. το οποίο επί 4ετία υπηρέτησα,( στην ουσία μισή θητεία, η 2η μισή τελούσε υπό το καθεστώς των Lock Downs)  με καθημερινή παρουσία, ανιδιοτέλεια, θυσίες και με ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση και διεκδικήσεις προς τις κυβερνήσεις, το κράτος, την αυτοδιοίκηση αλλά και σε πανελλήνια βάση μέσα από την Ολομέλεια, τη Συντονιστική Επιτροπή και το CCBE.

Για πρώτη φορά στη μακρά περίοδο της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας, επιχειρήθηκε και εκτελέστηκε οργανωμένη κομματική παρέμβαση στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας.

Είναι γεγονός ότι στις προηγούμενες 15 εκλογικές αναμετρήσεις, από το 1975 μέχρι τις τελευταίες εκλογές, τα κόμματα κρατήθηκαν σε απόσταση.

Αλληλέγγγυα στην κομματική παρέμβαση στάθηκαν τα συμφέροντα που εθίγησαν από τη δράση εμού ως απερχόμενου Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Ακόμα σ’ αυτήν στοιχήθηκαν τα παγιωμένα κυκλώματα που επιδιώκουν να κυριαρχούν σε σημαντικούς τομείς της δικηγορικής δραστηριότητας και που αισθάνθηκαν να απειλούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συμμετείχαν και οι Δαναοί φέροντας δώρα. (βλ. ανάρτηση κ.Αλέκου Παγιατάκη Κυριακή 09.30/28-11-2021 Δικηγόροι Κέρκυρας)

Και αν από τον πολιτικό χώρο της δεξιάς ήταν αναμενόμενο να μετέλθουν όλα τα μέσα (θεμιτά ή αθέμιτα) για την επικράτηση στο πρόσωπο του Προέδρου, εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η ανίερη συμμαχία και η ταύτιση με αυτήν, με  φανατισμό, στελεχών που καμώνονται ότι ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς και  της Αριστεράς και επέλεξαν να συμμαχήσουν ακόμη και με το διάβολο στον αγώνα εναντίον μου διακατεχόμενοι από έναν έντονο πολιτικό αμοραλισμό, αφού φρόντισαν να ασκήσουν όλες τις δυνατές πιέσεις στους ψηφοφόρους συναδέλφους, προκειμένου να ανακοπεί μία νέα εκλογή μου και να συνεχιστεί το έργο που ξεκινήσαμε εδώ και 4 χρόνια, ένα έργο ενάντια στο ποινικό κύκλωμα που νέμεται το χώρο της Δικαιοσύνης και υπέρ του έντιμου, μάχιμου και αξιοπρεπούς Δικηγόρου που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνον στις δικές του δυνάμεις. Του Δικηγόρου που χωρίς να έρπει, χωρίς να συνωστίζεται σε σκοτεινούς διαδρόμους παρασκηνιακών διαδικασιών που τον υποτιμούν και τον εξευτελίζουν, προσπαθεί παλικαρίσια να βγάλει τον επιούσιο, για να ζήσει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Εγώ, αγαπητοί Συνάδελφοι, δεν απευθύνθηκα σε αυτούς, πάντα τους είχα απέναντί μου, απ’ όποιο μετερίζι κι αν πάλεψα στη ζωή μου.

Χρησιμοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες και «μέθοδοι Madison Avenue» από  τις/τους «σοβαρούς» Ρασπούτιν, όπως αποδεικνύεται και από το επισυναπτόμενο άθλιο, άνανδρο, ρυπαρό «κείμενο» που έριχναν σε γραμματοκιβώτια και κάτω από τις πόρτες γραφείων συναδέλφων τα ξημερώματα Σαββάτου και Κυριακής για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Οι άντρες αναμετρώνται στο φως και στα πεδία των μαχών και δεν κρύβονται  στο σκοτάδι φορώντας μουζέτα χυδαιολογώντας.

Η φετινή χρονιά εκλογών θα  χαρακτηρισθεί ως το βρώμικο 2021 στην ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Στην ουσία το αποτέλεσμα για τον Πρόεδρο (πέραν της αμφισβήτησης αφενός μεν δύο άκυρων ψηφοδελτίων μου αφετέρου δε  της εγκυρότητας 11 ψηφοδελτίων του αντίπαλου με ένδειξη ως σημαδεμένων)  ήταν ισόπαλο με  διαφορά  μόλις 3 ψήφων  (ή 2 άτομα) από τον κυβερνητικό-κομματικό και φορτικό κ. Γιάννη Κοντό, που επί ένα έτος γινόταν κάθε ημέρα φορτικότερος και κατέληξε να γίνει φορτικότατος  συνεπικουρούμενος από την   ετερόκλητη συμμαχία  κομματικών εσώγαμπρων και μεταγραφέντων.

Η παράταξή μας κέρδισε επίσης ισχυρή εκπροσώπηση στο Δ.Σ., ένα ανάχωμα δημοκρατικής άμυνας και διαφάνειας.

Από την άποψη αυτή είναι εντυπωσιακή η ευρύτατη εκλογική αποδοχή που επιφύλαξε στο πρόσωπό μου ο μεγάλος αριθμός των συναδέλφων-δικηγόρων Κερκύρας που με την ψήφο τους αυτή σηματοδότησαν την πίστη τους στην ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη λειτουργία του δικηγόρου.

Αυτή η  προοδευτική, δημοκρατική συσπείρωση των 118 δικηγόρων της Κέρκυρας στέλνει το μήνυμα αυτών των εκλογών, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί η Λερναία Ύδρα του ποινικού κυκλώματος που απειλεί την υπόσταση του δικηγορικού λειτουργήματος που βασίζεται στην ιερή σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το δικηγόρο του, του πολίτη που επιλέγει το δικηγόρο του με κριτήριο αποκλειστικά την προσωπική και ανεπηρέαστη επιλογή του, χωρίς την παρέμβαση μηχανισμών και του δικηγόρου ο οποίος με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη – εντολέα του και με απόλυτη ανεξαρτησία θα επιτελέσει το ιερό καθήκον του υπερασπιστού.

Παραμένω στις επάλξεις του αγώνα.

Θα με βρει σταθερά αντίθετο και ασυμβίβαστο κάθε νέα απόπειρα συγκάλυψης του τρομακτικού σκανδάλου του παραδικαστικού κυκλώματος το οποίο αποκάλυψα και ανέδειξα, ( δέχθηκα ασύμμετρες προσβολές και απειλές κατά της ζωής μου,) με τις εξαφανισθείσες 1.250 ποινικές δικογραφίες με το σκοπό της παραγραφής, ως το γεγονός κραυγάζει από μόνο του.

Ένα σκάνδαλο που εξελίσσονταν ανεμπόδιστο με την εξαφάνιση 110 περίπου ποινικών δικογραφιών κάθε χρόνο επί 11 χρόνια.

Η εξαφάνιση σταμάτησε … ξαφνικά το … 2018 μόλις εκλέχτηκα Πρόεδρος.

(Εάν είχα σιωπήσει και συμβιβασθεί θα είχα επανεκλεγεί πανηγυρικά).

Ο αγώνας συνεχίζεται από κάθε μετερίζι για:

– ίσες ευκαιρίες ζωής και επιβίωσης για όλους τους μαχόμενους συναδέλφους δικηγόρους της Κέρκυρας contra στους καρχαρίες μέσω και της πάταξης των αδηφάγων κυκλωμάτων.

– την ανατροπή των αντιδημοκρατικών δυσμενών θεσμικών και οικονομικών συνθηκών (πιλοτική δίκη, ΓΕΜΗ, κ.α.) που θέσπισε πρόσφατα η κυβέρνηση και άλλα πολλά, όπως μείωση ΦΠΑ και φόρων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επί 4 έτη ήμουν κάθε μέρα δίπλα σας, μαζί σας.

Θα συνεχίσω σταθερά να είμαι κάθε μέρα μαζί σας, δίπλα σας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

*Γιώργος Ν. Καλούδης, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ