Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Κατερίνα Φραγκάκη: Η βαριά αμέλεια της Αττικής Οδού και η νομική στοιχειοθέτηση της

Οι εγκλωβισμένοι πολίτες υπέστησαν τεράστιο ψυχικό άλγος και στενοχώρια εξαιτίας της τραυματικής αυτής κατάστασης, που βίωσαν σε συνθήκες ψύχους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατερίνα Φραγκάκη: Η βαριά αμέλεια της Αττικής Οδού και η νομική στοιχειοθέτηση της

Η βαριά αμέλεια των υπευθύνων της Αττικής Οδού συνίσταται στο γεγονός ότι επέτρεψαν τη διέλευση νταλικών εν μέσω χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να θέσουν σε διακινδύνευση την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών. Ταυτόχρονα δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους οδηγούς στα διόδια ότι υπήρχε πρόβλημα, ώστε να μην εισέλθουν σε αυτή. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο εγκλωβισμός των αυτοκινήτων, θα είχε αποφευχθεί, αν οι υπεύθυνοι είχαν δράσει αμέσως για να καθαρίσουν τις εξόδους, οι οποίες είναι ανηφορικές και δύσκολες στην πρόσβαση, σε περίπτωση χιονιού. Μάλιστα, ήταν γνωστό σε όλους εδώ και αρκετές ημέρες, ότι θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα και έπρεπε εγκαίρως να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο. Εξαιτίας της βαριάς αμέλειας της εταιρείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που όφειλε και μπορούσε ,ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος, επήλθε αυτό το αποτέλεσμα.

Οι εγκλωβισμένοι πολίτες υπέστησαν τεράστιο ψυχικό άλγος και στενοχώρια εξαιτίας της τραυματικής αυτής κατάστασης, που βίωσαν σε συνθήκες ψύχους, πολλοί μάλιστα χωρίς καύσιμα, χωρίς νερό και φαγητό.

Όσοι δε, είχαν στα αυτοκίνητα τους παιδιά, αλλά και εγκύους και ανθρώπους με προβλήματα υγείας, βίωσαν ακόμα πιο μεγάλη ψυχική καταπόνηση. Μάλιστα υπήρξαν άτομα που υπέστησαν προβλήματα υγείας, λόγω του ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα φάρμακα τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας τους. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ειδικά στις περιπτώσεις ανθρώπων με σοβαρά θέματα υγείας, το δικαστήριο κατ’ ορθή και δικαία εκτίμηση, θα επιδικάσει εύλογες αποζημιώσεις, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών εγκλωβισμού, του σοβαρού κινδύνου τον οποίο διατρέξαν, τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν, το ψυχικό σοκ και την ταλαιπωρία.

*Η Αικατερίνη Θ. Φραγκάκη είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ