Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Χ. Γώγος: Ασκούμενοι για πάντα (;)

Η περίοδος της άσκησης, εξαιτίας της έλλειψης πρωτοβουλιών από τη νομοθετική εξουσία αλλά και την έλλειψη προτάσεων από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς, έχει καταλήξει να καθιστά τον ασκούμενο Δικηγόρο έρμαιο της εργοδοσίας του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Χ. Γώγος: Ασκούμενοι για πάντα (;)

Η περίοδος της άσκησης για τους Δικηγόρους αποτελεί μία νέα συναρπαστική διαδικασία, όπου ο απόφοιτης της Νομικής μετατρέπεται σταδιακά στο Δικηγόρο που θα είναι για όλη την υπόλοιπη καριέρα του.

Δυστυχώς, αυτή η χρονική περίοδος εξαιτίας της έλλειψης πρωτοβουλιών από τη νομοθετική εξουσία αλλά και την έλλειψη προτάσεων από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς έχει καταλήξει να καθιστά τον ασκούμενο Δικηγόρο έρμαιο της εργοδοσίας του, κακοπληρωμένο, αν όχι απλήρωτο και χωρίς παγιωμένα καθήκοντα.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο Covid – 19.

Υπάρχει ήδη μία φουρνιά ασκούμενων Δικηγόρων, οι οποίες έδωσαν εξετάσεις και περιμένουν το ΦΕΚ για να διορισθούν. Πλέον έχουν περάσει μήνες. Και η εξεταστική της δεύτερης περιόδου για το 2020 δεν έγινε ποτέ.

Πρακτικά δηλαδή θα υπάρξουν ασκούμενοι Δικηγόροι, οι οποίοι θα παραμείνουν ασκούμενοι για πάνω από δυόμιση χρόνια γιατί πολύ απλά το Υπουργείο και μπορεί να εξασφαλίσει τα βασικά: τη διενέργεια εξετάσεων έστω ηλεκτρονικά και τη δημοσίευση των ΦΕΚ των επιτυχόντων.

Είναι υποχρέωση όλων των φορέων να πράξουν τα αυτονόητα.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. . . . .

Ο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος είναι Δικηγόρος Αθηνών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ