Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Δ. Γιαννελάκης: Ο Ειδικός Φρουρός προσπάθησε να βοηθήσει και όχι να συγκαλύψει στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο τον Ειδικό Φρουρό ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ από δύο ανηλίκους, εκφράζει ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Δ. Γιαννελάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Δ. Γιαννελάκης: Ο Ειδικός Φρουρός προσπάθησε να βοηθήσει και όχι να συγκαλύψει στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη
Απόλυτα ικανοποιημένοι για τον εντολέα μας Ειδικό Φρουρό, ο οποίος για δεύτερη φορά μετά από ομόφωνη απόφαση των κκ. Ανακριτή και  Εισαγγελέως αφέθηκε χωρίς την επιβολή κανενός περιοριστικού όρου.
Το μόνο ζήτημα που εξετάστηκε κατά την απολογία του αφορά στην επικοινωνία που είχε η μητέρα των ανηλίκων προς αυτόν και το περιεχόμενο αυτής.
Αρνήθηκε μετ’επιτάσεως τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αφού από τις συνομιλίες προκύπτει εναργώς ότι προέτρεπε επανειλημμένα την μητέρα να παραδοθούν οι δύο ανήλικοι στις αρχές.
Ο εντολέας μας παγιδεύτηκε στην προθυμία του, όχι να βοηθήσει και να συγκαλύψει μια αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη, αλλά να παρέχει τις συμβουλές του, οι οποίες απεδείχθησαν καίριες και ουσιαστικές, σε καμία δε περίπτωση δεν πρόδωσαν τον όρκο που έδωσε στο Σώμα.
“Να παραδοθούν στην Αστυνομία”… έλεγε στη μητέρα τους, η οποία τον κάλεσε μέσα στην αγωνία της, να της δώσει συμβουλές, ενώ γι’ άλλη μια φορά αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι αρχικοί διάλογοι που δημοσιεύτηκαν από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, οι οποίοι ήταν ραμμένοι και κομμένοι. Ενώ στην ουσία απείχαν πολύ από την πραγματικότητα.Δυστυχώς η βαρβαρότητα του ξυλοδαρμού, του άτυχου σταθμάρχη, στάθηκε αφορμή να δοθεί μεγάλη έκταση στην υπόθεση και να βγουν εσφαλμένα συμπεράσματα για τον εντολέα μας, για τον οποίο όσοι τον γνωρίζουν έβαζαν και βάζουν το χέρι τους στη φωτιά, ενώ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ποιόν και το ακέραιο του χαρακτήρος του.

Παρ’ όλα αυτά, όπως ήταν λογικό και προβλεπόμενο από τον Εσωτερικό Κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ., ο 26χρονος Ειδικός Φρουρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής και εγγυητής ασφάλειας για την αναίμακτη, ασφαλή και διακριτική παράδοση των ανηλίκων στις αρχές.

Μάλιστα το γεγονός ότι οι δύο ανήλικοι ήταν οι δράστες της εν λόγω πράξης, ήλθε σε γνώση του την ημέρα της σύλληψης, ήτοι την Παρασκευή, μόλις λίγες ώρες πριν συλληφθεί, από το οποίο αναμφίβολα καταδεικνύεται ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Αντιπροσωπευτικό του ήθους του, αποτελεί το σημείο στην επικοινωνία ανάμεσα στην καλούσα μητέρα και τον Ειδικό Φρουρό, κατά το οποίο ερωτάται από τη μητέρα, εάν πρέπει να παραδοθούν, κι εκείνος της αποκρίνεται παραχρήμα και ανεπιφύλακτα ότι πρέπει να παραδοθούν.

Συγκεκριμένα : “Δηλαδή να παραδοθούμε;” “Ναι ναι να παραδοθούν. Θα πω ότι τα παιδιά ήρθαν σε μένα, κατάλαβες; Ότι υπέστησαν έλεγχο’’, ήταν τα λόγια του ειδικού φρουρού προς την μητέρα των δύο ανήλικων.

Περαιτέρω, στο δεύτερο τηλεφώνημα ανάμεσά τους, φαίνεται ξεκάθαρα ότι προσπαθεί, να παρακινήσει την μητέρα προτρέποντάς την για δεύτερη φορά να παραδοθούν, τονίζοντάς της κιόλας ότι θα δημοσιευτούν φωτογραφίες τους.

Η σχέση του Ειδικού Φρουρού με την οικογένεια χρονολογείται από οκταετίας με τις οικίες τους να βρίσκονται στην ίδια γειτονιά, ενώ με τον μικρότερο από τα ανήλικα τυγχάνει και συμπαίκτης στην ίδια τοπική ποδοσφαιρική ομάδα (Φοίνικας Περιστερίου).

Ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως από κει που απολάμβανε το ρεπό του, βρέθηκε μπλεγμένος σε μία τέτοια υπόθεση απαντώντας απλά σε μία τηλεφωνική κλήση!

O Κωνσταντίνος  Δ. Γιαννελάκης είναι Δικηγόρος Αθηνών


Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ