Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κωνσταντίνος Γώγος: Η Πανδημία μας τελείωσε, Ώρα για δουλειά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Η Πανδημία μας τελείωσε, Ώρα για δουλειά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος*

Αιτήματα στις υγειονομικές υπηρεσίες και επίκληση στους ειδικούς λοιμωξιολόγους. Αυτά ήταν από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα τα λογικά αιτήματα κάθε κλάδου προκειμένου να προσδιορίσει πως θα κινηθεί εργασιακά. Ποιος θα λησμονήσει τις «κραυγές» ανησυχίας των συνδικαλιστών κάθε χώρου που εμπλέκεται με τη Δικαιοσύνη για να κλείσουν τα δικαστήρια.

Και τα κατάφεραν. Δικαιοστάσιο στην Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης, η μοναδική χώρα μετά την Ιταλία που εν πάση περιπτώσει ακόμα μετράει νεκρούς.

Κακώς έκλεισαν τα δικαστήρια; Και πάλι θα επιμείνω στην επίκληση στους ειδικούς. Αφού έκριναν ότι πρέπει να κλείσουμε, ορθώς και έγινε.

Το παράδοξο του σήμερα.

Σήμερα, ωστόσο, οι ειδικοί είναι αυτοί που λένε ότι πρέπει πλέον να ανοίξουμε τα Δικαστήρια. Και ως διά μαγείας πλέον η γνώμη τους δεν έχει αξία. Συνδικαλιστές από όλους του χώρους της Δικαιοσύνης επιμένουν. Για πρώτη φορά οι λοιμωξιολόγοι δεν ξέρουν, δεν είναι αυθεντίες, δεν έχουν ορθή κρίση… παραλογισμός!!!

Το κλείσιμο των Δικαστηρίων όμως δεν είναι διακοπές. Οι μάχιμοι Δικηγόροι έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο από τη δικαστική σεζόν, έχουν χρεωθεί ενοίκια, τηλέφωνα, λογαριασμούς ρεύματος, νομικές συνδρομές, βάσεις δεδομένων, κτλ και όλα αυτά φυσικά και τα ανέχθηκαν όσο οι επιστήμονες το επέβαλλαν.

Ποιοι είναι αυτοί που επιμένουν στο κλείσιμο; Μα αυτοί που πληρώνονται βρέξει χιονίσει, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικαστικοί λειτουργοί και φυσικά οι πάντα πρόθυμοι των πάγιων αντιμισθιών (κανείς δε ξέχασε το 2016).

Λησμονούν βέβαια ότι ο μισθός τους βγαίνει από τη δική μας εφορία, τα ταμεία τους καλύπτονται από τις δικές μας εισφορές.

Σταματήστε πια και αφήστε την οικονομία να λειτουργήσει (όπως άλλωστε επιτρέπουν οι ειδικοί).

Υ.Γ.: Ενδεικτική φωτογραφία δικαστών της Πορτογαλίας (Ούτε κλεισίματα, ούτε αντισυνταγματικά φράγματα (πλέξιγκλας), ούτε φωνές για δίμηνες διακοπές επί πληρωμή).

Δικηγόρος Αθηνών*

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ