Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Γώγος: Κάθε πέρυσι και καλύτερα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Του δικηγόρου Κωνσταντίνου Χ. Γώγου

Είμαστε στο 2012, τότε εκδίδεται προεδρικό διάταγμα που αφορούσε στους αλλοδαπούς όπου για πρώτη φορά στο ελληνικό σύστημα αναγνωρίζεται η έννοια του συμβούλου για τους αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση για να τους αναγνωρισθεί η ιδιότητα του πρόσφυγα. Για πρώτη φορά λοιπόν ανοίγει η πόρτα για τις ΜΚΟ, για τους ψυχολόγους, για τους ιατρούς, για τους μεταφραστές, για αυτούς που κρατούν το χέρι στον αιτούντα άσυλο, σε κάθε περίπτωση πάντως για πρώτη φορά κλείνει η πόρτα προς τους Δικηγόρους. Εν συνεχεία είδαμε τις διατάξεις που απαιτούσαν στους Δικηγόρους που είχαν προσληφθεί στην Υπηρεσία Ασύλου, να παραιτηθούν από την δικηγορική τους ιδιότητα. Δεν άνοιξε ρουθούνι.

Από τα έτη 2010 και μετά κατατίθενται νομοσχέδια που παραγράφουν ή παύουν νομοσχέδια. Σωρεία υποθέσεων τίθενται στο αρχείο. Παράλληλα, κάποια πλημμελήματα γίνονται πταίσματα και εν συνεχεία προφανώς παραγράφονται. Δεν άνοιξε ρουθούνι.

Ψηφίζεται ο Νέος Ποινικός Κώδικας με θεσμούς όπως η ποινική διαταγή (έκδοση απόφασης χωρίς δικαστήριο) ποινική συνδιαλλαγή – διαπραγμάτευση. Τα κακουργήματα γίνονται πλημμελήματα, τα πταίσματα καταργούνται πολλά αδικήματα παραγράφονται ή παύει η δίωξη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν άνοιξε ρουθούνι.

Ψηφίζεται ο Θεσμός της Διαμεσολάβησης (δεν είναι το ζήτημα αν είμαι υπέρ ή κατά του θεσμού), το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι διαμεσολαβητής μπορεί να γίνει ο οιοσδήποτε μη Δικηγόρος. Πρακτικά όλοι οι διαμεσολαβητές μη Δικηγόροι δε δεσμεύονται από τα δεινά της απαγόρευσης διαφήμισης κτλ.

Φυσικά δεν ανοίγει ρουθούνι.

Ψηφίζεται χαράτσι στα γραμμάτια υπέρ portal, έχει σχεδόν καταρρεύσει το dsanet, δεν ανοίγει ρουθούνι.

Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στην κατώτερη κλίμακα. Δεν ανοίγει ρουθούνι.

Μη ξεχάσετε να ανεβάσετε κι άλλες φωτογραφίες στα social networks με γραμματείς και φαρισαίους. Και μετά να μιλάτε για αιφνιδιαστική κατάθεση νομοθετημάτων. Και μη ξεχάσετε να κάνετε και καμία αποχή σαν αυτή που μας κατέστρεψε οικονομικά το 2015 – 2016 για ένα νομοσχέδιο (Κατρούγκαλου) με το οποίο όσοι δικάζουμε καταλήξαμε να είμαστε πιστωτικοί στον ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ