Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Γώγος: Όλες οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με συγκριτικούς αναλυτικούς πίνακες – Οι πιλοτικές δίκες στον Άρειο Πάγο και άλλες διατάξεις

Το dikastiko.gr σε συνεργασία με το Δικηγόρο Κωνσταντίνο Χ. Γώγο παρουσιάζει συγκριτικούς πίνακές με όλες τις αλλαγές που υπάγονται στη διαβούλευση διευκολύνοντας τη μελέτη και τη σύγκριση των διατάξεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Όλες οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με συγκριτικούς αναλυτικούς πίνακες – Οι πιλοτικές δίκες στον Άρειο Πάγο και άλλες διατάξεις dikastiko

Έναν αναλυτικό οδηγό με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας παρουσιάζει το dikastiko.gr . Όλες οι αλλαγές παρουσιάζονται στο σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ταχεία πολιτική δίκη, προσαρμογή των διατάξεων της πολιτικής δικονομίας για την ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Oι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με συγκριτικούς πίνακες

Τα κύρια ζητήματα του νομοσχεδίου :

-Πιλοτικές δίκες στις πολιτικές υποθέσεις. Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε προγενέστερες τοποθετήσεις του είχε αναφερθεί στην δυναμική που θα φέρει ο θεσμός και στο πόσο επιτυχημένος είναι ήδη στα διοικητικά δικαστήρια.

Oι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με συγκριτικούς πίνακες

-Επίδοση δικογράφων και ηλεκτρονική υπογραφή, απλοποίηση και εξειδίκευση της διαδικασίας.

-Λήψη ένορκης κατάθεσης μαρτυρικής κατάθεσης από δικηγόρο . Παρατείνεται ένας όπως φαίνεται επιτυχημένος θεσμός.

-Παραστάσεις δήλωση, αλλαγές στην εκουσία, ζητήματα στις διαιτησίες, υπογραφές με ηλεκτρονικά μέσα, υποχρεωτική αναγγελία και υπογραφή από δικηγόρο.

-Υποχρεώσεις υπαλλήλων πλειστηριασμών.

-Δηλώσεις τρίτου στη γραμματεία του ειρηνοδικείου.

Το dikastiko.gr σε συνεργασία με το Δικηγόρο Κωνσταντίνο Χ. Γώγο εκδίδει σχετικό οδηγό με συγκριτικούς πίνακές με όλες τις άλλες που υπάγονται στη διαβούλευση διευκολύνοντας τη μελέτη και τη σύγκριση των διατάξεων.

Oι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με συγκριτικούς πίνακες
Oι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με συγκριτικούς πίνακες

Μπορείτε να κατεβάσετε το βοήθημα – βιβλίο ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ