Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Γώγος: Συντάξαμε ποτέ ένα νομοσχέδιο;

Γιατί πάντα να είμαστε ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις και να μην είμαστε εμείς οι οποίοι κατευθύνουμε το νομοπαρασκευαστικό έργο, έστω ατύπως.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Συντάξαμε ποτέ ένα νομοσχέδιο; dikastiko.gr

Χρόνια ολόκληρα ακούω για αγωνιστές και συνδικαλιστές οι οποίες έχουν δώσει αγώνες για τον κλάδο μας και το μόνο το οποίο εν τέλει ζούμε είναι μία καταπληκτική συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, του κύρους και των εισοδημάτων των δικηγόρων. 

Μοναδικό αίτημά μας σε κάθε νομοσχέδιο το οποίο «κατεβάζει» η εκάστοτε Κυβέρνηση είναι πάντοτε το κλασικό πια «Όχι». Πόσες φορές έχουμε ακούσει όλοι ατάκες του στυλ: «λέμε όχι στο δικηγοροκτόνο ή αντιδικηγορικό ή (προσθέστε όποια λέξη επιθυμείτε) νομοσχέδιο». 

Πάντοτε είμαστε αρνητικοί σε ότι και αν εμφανισθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Το κρίσιμο ωστόσο είναι το πότε θυμόμαστε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας. Πάντοτε εκ των υστέρων. 

Τις περισσότερες φορές τα ζητήματα ωστόσο τα οποία εμφανίζονται προς ψήφιση, είναι θέματα που απασχολούν πολύ καιρό και για τα οποία θα μπορούσαμε μόνοι να είχαμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος κλάδος. 

Γιατί μέχρι και σήμερα δεν μπήκαμε στην διαδικασία να συντάξουμε και να καταθέσουμε, έστω ατύπως προς το αρμόδιο Υπουργείο, τα απαραίτητα νομοσχέδια;;;

Σε έναν κρατικό αργοκίνητο από τη φύση του μηχανισμό αν του πηγαίναμε ένα έτοιμο νομοσχέδιο μαζί με την αιτιολογική έκθεσή του ποιος θα αρνούνταν να το εισάγει προς εξέταση στην αρμόδια επιτροπή. Και αν αρνούνταν πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πολιτική κατακραυγή; 

Γιατί πάντα να είμαστε ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις και να μην είμαστε εμείς οι οποίοι κατευθύνουμε το νομοπαρασκευαστικό έργο, έστω ατύπως.

Άλλωστε, νομικοί δε συντάσσουν τα νομοσχέδια; Ή όχι;

Ο κ. Κωνσταντίνος Γώγος είναι δικηγόρος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ