Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Κωνσταντίνος Γώγος: Τράπεζες Vs Πανδημία σημειώσατε 1

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Τράπεζες Vs Πανδημία σημειώσατε 1

Του Κωνσταντίνου Χ. Γώγου*

Τα πρόσφατα ιατρικά δελτία τύπου δείχνουν πως τα πράγματα πηγαίνουν ιδιαιτέρως καλά στην αντιμετώπιση του Κορωναϊού. Έτσι ξεκίνησαν ήδη τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σαφώς και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς. Δε θα μπορούσε να μην υπάρξει ανακοίνωση φυσικά για το τι θα συμβεί στα Δικαστήρια της χώρας.

Θα περίμενε κανείς πως στόχος είναι η δημόσια υγεία. Ίσως θα υπέθετε κανείς ότι είμαστε σε καραντίνα επί ενάμιση μήνα με στόχο τη μη εξάπλωση του ιού. Θα ήταν αυτονόητο επομένως η σταδιακή άρση για την περίπτωση των Δικαστηρίων να περιλαμβάνει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θα έθεταν την όλη προσπάθεια σε κίνδυνο.

Διερωτάται κανείς εύλογα:

Αν ρωτούσαμε ένα λοιμωξιολόγο τι είναι προτιμότερο σε επίπεδο μη εξάπλωσης του ιού: Να ανοίξουμε κτίρια που έχουν χαμηλή προσέλευση κόσμου ή κτίρια τα οποία επισκέπτονται πάνω από χίλια άτομα ημερησίως;

Να ανοίγαμε τα Διοικητικά Δικαστήρια με περιορισμούς ή τον Άρειο Πάγο που έχουν έτσι και αλλιώς χαμηλή προσέλευση κόσμου ή τις προσημειώσεις και τα ασφαλιστικά;

Υποθέτω, χωρίς φυσικά να έχω ιατρικές γνώσεις, πως θα επέλεγε να ανοίξουμε δοκιμαστικά κτίρια που θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο. Υποθέτω.

Στη δική μας περίπτωση δε, ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και τα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία για τις προσημειώσεις !!!

Δηλαδή από όλες τις δικαστικές υποθέσεις οι μόνες που μας ενδιαφέρουν είναι αυτές που αφορούν στις Τράπεζες. Και αν αυτό ταίριαζε με το κοινό καλό σε επίπεδο διασποράς του ιού θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Δυστυχώς όμως ισχύει το αντίθετο.

Αναρωτιέται κανείς οι σύμβουλοι των Υπουργών γνωρίζουν την υγειονομική βόμβα των προσημειώσεων ή τα οικονομικά συμφέρονται είναι ανώτερα του υγειονομικού κινδύνου;

Δικηγόρος Αθηνών*

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ