Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Mr. Bitcoin: Ο πιο εκζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη αρνείται να φάει επί 3 μήνες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Mr. Bitcoin: Ο πιο εκζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη αρνείται να φάει επί 3 μήνες

Γιατί ο άνθρωπος για τον οποίο ερίζουν 3 χώρες κάνει απεργία πείνας πάνω από 90 μέρες; Και γιατί ερίζουν για αυτόν 3 χώρες; Είναι πιθανόν ο πιο εκζητούμενος αλλοδαπός στη χώρα μας, αλλά και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα σε Ευρώπη και Αμερική. Ο Αλεξάντερ Βίννικ, αποκαλούμενος και Mr. Bitcoin κατέχει ένα ρεκόρ.‘

Εχει αποφασιστεί δικαστικά η έκδοσή του σε 3 χώρες οι οποίες ερίζουν για αυτόν. Η Αμερική, η γενέτειρά του Ρωσία και εσχάτως η Γαλλία έχουν πετύχει στον Άρειο Πάγο την εκδοσή του. Ποια όμως χώρα θα τον πάρει, θα αποφασίσει προφανώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου.

Θρύλος

Το ερώτημα είναι γιατί τον ζητούν όλοι; Ο θρύλος λέει ότι ο Βίννικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017 στη Χαλκιδική, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του, καθ’ υπόδειξιν Αμερικανών πρακτόρων. Σήμερα, έχουμε φτάσει να ερίζουν για αυτόν ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία  Ο άνθρωπος αυτός, φέρεται να είναι πίσω από τη διαχείριση των κρυπτονομισμάτων στις διεθνείς αγορές, εμφανίζεται ως υπεύθυνος για ξέπλυμα 4 δισεκ. δολαρίων, και είναι -πιθανόν- το πλέον εκζητούμενο πρόσωπο σε Ευρώπη και Αμερική.

Και γιατί κάνει απεργία πείνας; Γιατί σύμφωνα με τους δικηγόρους του, κρατείται στη χώρα μας εδώ και 19 μήνες, καθ’ υπέρβαση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, χωρίς να του αποδίδεται κατηγορία από τις ελληνικές αρχές, χωρίς να έχει παραπεμφθεί σε δίκη και χωρίς να του έχει επιβληθεί ποινή

Δεν υλοποιείται

Οι συνήγοροι του Αλεξάντερ Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τιμοφέυ Μουσάτωφ, είπαν πως ο Mr. Bitcoin συναίνεσε από την πρώτη στιγμή να εκδοθεί στη χώρα του, τη Ρωσία, της οποίας είναι υπήκοος. Οι σχετικές αποφάσεις έχουν γίνει αμετάκλητες, ωστόσο η έκδοσή του δεν υλοποιείται, λόγω των παράλληλων αιτημάτων να εκδοθεί στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, σε χώρες με τις οποίες δεν τον συνδέει τίποτε και όπου κινδυνεύει η ζωή του, αφού, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, οι λόγοι που τον ζητούν είναι για να τον μετατρέψουν σε εργαλείο του πολέμου πληροφοριών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ο  Αλ. Βίννικ όμως συνεχίζει για τρίτο μήνα απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος, κυρίως για την παράνομη -όπως λέει- κράτησή του η οποία ξεπερνά πλέον τους 18 μήνες, το ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ