Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Novartis: Ανάποδη έρευνα δείχνει η αρχειοθέτηση των 7 (μέχρι τώρα) από τους 10 πολιτικών προσώπων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Ανάποδη έρευνα δείχνει η αρχειοθέτηση των 7 (μέχρι τώρα) από τους 10 πολιτικών προσώπων

Το σκορ μέχρι στιγμής είναι 7 στα 10. Για 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Τους δικαίωσε δηλαδή η εισαγγελία σε αυτά που έλεγαν πως δεν υπάρχει ίχνος στοιχείου που να τους συνδέει με παράνομες πρακτικές στην υπόθεση Novartis. Η νομική πλάστιγγα για τον Ανδρέα Λοβέρδο γέρνει προς την άσκηση ποινικής δίωξης ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα οι υποθέσεις των Άδωνη Γεωργιάδη και  Δημ. Αβραμόπουλου, η θητεία του οποίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λήγει σε λίγο καιρό, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Ο κ. Στουρνάρας πάντως είναι ο 7ος στους 10 που απαλλάσσεται και ήδη η κουβέντα που έχει ανοίξει, και από τους ίδιους αλλά και από άλλους, είναι η ανάποδη διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτού δηλαδή που οι ίδιοι εξ αρχής αποκαλούσαν σκευωρία σε βάρος τους, υπονοώντας ότι τους «έστησαν» οι πολιτικοί τους αντίπαλοι εν γνώσει ή εν αγνοία προσώπων της Δικαιοσύνης.

Ζητούν μάλιστα και ποινική και κοινοβουλευτική διερεύνηση δηλαδή εξεταστική επιτροπή. Τι θα πράξει η κυβέρνηση; Όπως φαίνεται δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις αν και μοιάζει να είναι απολύτως βέβαια πως η υπόθεση θα διερευνηθεί σε όλα τα επίπεδα. Θεωρείται δηλαδή δεδομένο πως μέσω των αναφορών του Γιάννη Αγγελή, παραιτηθέντος επόπτη εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, περί περίεργων χειρισμών με πολιτική στόχευση στην υπόθεση, η δικογραφία θα φτάσει στη Βουλή. Και τότε όλα τα ενδεχόμενα θα ανοίξουν.

Και ο Λοβέρδος

Το ίδιο όμως αίτημα έχει ξεκάθαρα εκπέμψει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το μοναδικό πρόσωπο το οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο δίωξης για την υπόθεση Novartis. Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος πως θα ζητήσει να δοθεί η άδεια να ασκηθεί η ποινική δίωξη (όπως είχε πράξει και για την άρση της ασυλίας του) αλλά η διατύπωση είναι ξεκάθαρη: «Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό. Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ