Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Νίκος Μανιαδάκης: Η κατ’ οίκον έρευνα και το (κυοφορούμενο) ένταλμα σύλληψης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Μανιαδάκης: Η κατ’ οίκον έρευνα και το (κυοφορούμενο) ένταλμα σύλληψης

Ως κίνηση-ματ από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ερμηνεύτηκε από πολλούς, η κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν στην …παντελώς άδεια οικία του Νίκου Μανιαδάκη, στο Διόνυσο. Μία κίνηση που αν και δεν προσδοκούσε  εντυπωσιακά αποτελέσματα,  επικοινωνιακά, φάνηκε να επιβεβαιώνει  τις υποψίες των εισαγγελέων και να «χτίζει» παράλληλα το προφίλ του ύποπτου φυγής στον άλλοτε προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο. Την ίδια ώρα μάλιστα που ο ίδιος με συνεντεύξεις του, στρεφόταν σε βάρος των εισαγγελέων, δηλώνοντας πως τους είχε ενημερώσει για το ταξίδι στο εξωτερικό.

Τι φοβούνται πλέον οι εισαγγελείς

Η αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του κ. Μανιαδάκη  μπορεί να μη βρήκε τίποτα μέσα σ’ αυτό που να μπορεί να κατασχεθεί,  όμως, προσέφερε τη νομιμοποιητική βάση στους εισαγγελείς  για να ενισχύσουν την άποψή τους πως ήδη έχει «προετοιμάσει την υποδομή για τη διαφυγή του στο εξωτερικό» μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, παίρνοντας μάλιστα και όλη την οικοσκευή του.

Το άδειο σπίτι στο Διόνυσο, στο οποίο οι εισαγγελείς δεν βρήκαν ούτε καρέκλα για να καθίσουν,  είναι πολύ πιθανό, όπως εκτιμούν, δικαστικοί κύκλοι, να αντικατοπτρίζει  την  πρόθεση του κ. Μανιαδάκη να εγκαταλείψει την Ελλάδα, η οποία παρότι  «μπλόκαρε» λόγω της κινητοποίησης των αρχών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  στο αεροδρόμιο, ουδείς όμως μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υλοποιηθεί τελικά, παρά την απαγόρευση εξόδου που του επιβλήθηκε.

Νέος Καραβέλας ή Χριστοφοράκος;

Κι επειδή το πλέον βέβαιο είναι ότι η Εισαγγελία σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να χρεωθεί νέα περίπτωση Καραβέλα ή Χριστοφοράκου, κατά τη διάρκεια της μεγάλης έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis, όλα τα ενδεχόμενα από δω και πέρα είναι ανοιχτά.

Στο μέλλον…χειροπέδες;

Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που πίσω από  την είδηση για τη μεταφορά της οικοσκευής του κ. Μανιαδάκη, πιθανολογούσαν τη συνέχεια με…. χειροπέδες, μιας και ήδη έχει  διαμορφωθεί το «περιβάλλον» για αυτές.

Το ταξίδι στη Μαδρίτη  και κυρίως η μεταφορά κάθε είδους οικοσυσκευής, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αξιολογηθούν ιδιαίτερα από τους εισαγγελείς και θα επηρεάσουν εν πολλοίς την τύχη του κ. Μανιαδάκη.

Κορυφαίο «στοίχημα» για τους εισαγγελείς η έρευνα για τη Novartis

Σε μία μάλιστα χρονική στιγμή που η Εισαγγελία Διαφθοράς δέχεται βολές ακόμη και εκ των έσω για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έρευνα, δεν αποκλείεται να θελήσει να σώσει την ….παρτίδα, με θεαματικές ενέργειες που θα κλείσουν τα στόματα και θα καταδείξουν τα αποτελέσματα της.

Είναι άλλωστε προσωπικό «στοίχημα» για τους εισαγγελείς Διαφθοράς να καταφέρουν να φτάσουν στο τέλος αυτής της υπόθεσης, κόντρα στις «Κασσάνδρες» που διατείνονταν πως τα στοιχεία στην έρευνα είναι ισχνά, αδύναμα να αποδείξουν το σκάνδαλο στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ