Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Novartis: Από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή;

Ο δρόμος από τον Άρειο Πάγο καταλήγει στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, Αυτή ουσιαστικά είναι η μοναδική αποκωδικοποίηση της κλήτευσης  ως μαρτύρων των πολιτικών προσώπων που κατήγγειλαν μεθοδεύσεις καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελής που μιλάει για το ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην «πολιτική στόχευση» της υπόθεσης.

Όπως είναι γνωστό οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί στον Άρειο Πάγο διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση που στρέφονται και τα των συναδέλφων του που χειρίστηκαν την υπόθεση (ερευνώνται και αντίθετες από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, κατά εκείνου).

Η πορεία είναι μονόδρομος

Παράλληλα ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως και μόνο η αναφορά στην πιθανή εμπλοκή ενός πολιτικού προσώπου από την προηγούμενη κυβέρνηση (ή από αλλού) στην υπόθεση, αυτομάτως στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μάλιστα η πορεία αυτή είναι μονόδρομος.  Και εκεί βέβαια θα αποφασιστεί αν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή.

Και οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα όπως και ο κ.Αγγελής ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο και για το  ρόλο του αποκαλούμενου Ρασπούτιν στην υπόθεση της Novartis. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο κ.Αγγελής να κληθεί να αποκαλύψει το όνομα του Ρασπούτιν, το οποίο όπως ανέφερε επισήμως, του είχε αποκαλύψει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ