Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Novartis μέρος 2ο – Πότε, για πόσους και για ποια αδικήματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis μέρος 2ο – Πότε, για πόσους και για ποια αδικήματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα -δεν είναι σίγουρο αν θα είναι πριν ή μετά το Πάσχα- αναμένεται το δεύτερο μέρος του «σίριαλ» Novartis. Η κρίση δηλαδή της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα.

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή με το ερώτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για 4 πολιτικά πρόσωπα, απομένει η κρίση της Εισαγγελίας Διαφθοράς για ακόμη 5 πολιτικούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, για τουλάχιστον 3 εξ αυτών η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ της αρχειοθέτησης. Για τα δύο εναπομείναντα, λένε οι ίδιες πηγές, υπάρχουν αναφορές σχετικά με  αποφάσεις και πολιτικές επί θητείας τους που εκτιμώνται ως ευνοϊκές για την Novartis, τόσο από μάρτυρες όσο και από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στο 3000 σελίδων πόρισμά τους. Οι εν λόγω αναφορές, ειδικά για τον έναν από τους δύο, είναι εκτενείς και σε αρκετές περιπτώσεις στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές που έχουν γίνει για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ωστόσο, όπως σημειώνεται από δικαστικές πηγές, επειδή και η έρευνα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης δεν έχει ολοκληρωθεί  καθώς αναμένονται και συμπληρωματικά πορίσματα, είναι πολύ πιθανόν να αρχειοθετηθεί για τους 3, και να μείνει σε εκκρεμότητα, τουλάχιστον για έναν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ