Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Σταμάτης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Ας αρχίσουν να είναι πιο έντιμοι οι πολιτικοί, στις προεκλογικές εξαγγελίες τους, έχοντας υπόψη ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να τους ελέγξει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Σταμάτης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα dikastiko.gr

Την ερχόμενη Πέμπτη, 1.12.2022 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, η Έφεση που έχω καταθέσει κατά του Γεωργίου Παπανδρέου, για την εξαπάτηση των εκλογέων το έτος 2009 (το γνωστό «Λεφτά υπάρχουν») και για δυσφήμιση της χώρας.

Δεν μπορεί ένας πολίτης στις συναλλαγές του να λέει πάντα την αλήθεια και να τιμωρείται, είτε με την ποινική απάτη, είτε με την αστική απάτη, εάν πει ψέματα, με συνέπειες στην περιούσιας του και ο πολιτικός που διαχειρίζεται τις τύχες όλης της χώρας να χειραγωγεί έτσι την κοινή γνώμη, εξαπατώντας την, με αυξήσεις και παροχές και που την επομένη των εκλογών κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έχει υποσχεθεί.

Γιατί το πρόβλημα σε αυτή την χώρα είναι ότι αυτοί που έχουν τις ευθύνες εκατομμυρίων ανθρώπων είναι πιο ανεύθυνοι από ένα βρέφος και δε διστάζουν να κάνουν πράξεις που εάν τις έκανε ένας πολίτης, θα είχε υποστεί αυθωρεί και παραχρήμα τις συνέπειες του νόμου.

Γιατί το βαθύτερο νόημα της παραπάνω δίκης είναι να αρχίσουν να μπαίνουν κάποια όρια, «στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των πολιτικών που προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία δεν ορρωδούν προ ουδενός, ρυπαίνοντας τις συνειδήσεις και μεταβάλλοντας το φρόνημα των ψηφοφόρων.

Και από τη στιγμή που δεν βάζουν κάποια όρια, κάποιος θα πρέπει να τους τα επιβάλλει, και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν συνέπειες έστω και στην περιουσία τους.

Ας αρχίσουν να είναι πιο έντιμοι οι πολιτικοί, στις προεκλογικές εξαγγελίες τους, έχοντας υπόψη ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να τους ελέγξει.

Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη διαθέτει πολλούς δικαστές σαν τον Πολυζωίδη και τον Τερτσέτη και θα σταθούν στο ύψος τους.

Παναγιώτης Π. Σταμάτης, Αξιωματικός ΠΝ και συγγραφέας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ