Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Κώστας Μποτόπουλος: Φιάσκο…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κώστας Μποτόπουλος: Φιάσκο…

Στη διερεύνηση υποθέσεων ευρύτερης σημασίας υπάρχουν αποτυχίες –«υπόθεση Novartis»- αστοχίες –το πρόσφατο πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ- και φιάσκα, όπως συνέβη με την υπόθεση «ενεχυροδανειστηρίων και χρυσού».

Γράφει ο Κώστας Μποτόπουλος*

Τι να πρωτοθαυμάσει και για τι να πρωτοντραπεί κανείς. Το στήσιμο της υπόθεσης από τις ανακριτικές αρχές πάνω σε ανύπαρκτες νομικές βάσεις; Τους πανηγυρισμούς του Πρωθυπουργού στη Βουλή για το κύκλωμα «εχθρών του λαού»; Την άγνοια της τελωνειακής νομοθεσίας για τελωνειακά αδικήματα; Την καθυστερημένη ανακάλυψη του ορθού και τη διεκδίκηση της πατρότητας του από όλους, κυρίως δε από αυτούς που δεν το είχαν καταλάβει; Την αρχική καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και τώρα την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που ξανά κινούνται εκτός νομικού πλαισίου;

Το βέβαιο είναι ότι όταν γίνονται τέτοια ασυγχώρητα λάθη βγαίνει πληγωμένη η Δικαιοσύνη και το Κράτος και ενισχυμένη η αίσθηση ότι τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτή τη χώρα. Υπερβολική αίσθηση, αλλά που φροντίζουν να την τρέφουν κάθε τόσο αυτοί που θα έπρεπε να την πολεμούν. 

                                                            * Συνταγματολόγος, πρώην Ευρωβουλευτής

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ