Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Νομική βοήθεια στους πυρόπληκτους από τον ΔΣΑ 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νομική βοήθεια στους πυρόπληκτους από τον ΔΣΑ 

Δωρεάν νομική συνδρομή στους πυρόπληκτους θα παρέχει ο Δικηγορικός Σύλλος Αθηνών σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη.

Ήδη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά από συνεννόηση του Προέδρου του ΔΣΑ με τους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα, Μιχάλη Καλαντζόπουλο, και τους συμβούλους Κωνσταντίνο Ρίζο και Μιχαήλ – Άγγελο Βουράκη, επισκέφθηκε σήμερα τους ανωτέρω Δήμους και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Ραφήνας και την Γεν. Γραμματέα του Δήμου Μαραθώνα καθώς και πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ ενημερώθηκε για τα άμεσα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι πυρόπληκτοι κάτοικοι τους.

Ενόψει της έναρξης υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους, η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ εξέφρασε την βούλησητου Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο και της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ, να συνδράμει τις υπηρεσίες των Δήμων με όποιον τρόπο κριθεί αναγκαίο από αυτούς για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή και διεκπεραίωση των αιτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό για την υποβοήθηση του έργου της διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πυρόπληκτων για διάστημα ενός μηνός. Ο ΔΣΑ θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και θα διαθέσει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δύο δικηγόρους – συνεργάτες του, από την προσεχή Δευτέρα.

Καταθέσεις αιτήσεων 

Επιπροσθέτως, από την προσεχή Πέμπτη, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ, επικουρούμενος από συνεργάτες του ΔΣΑ, θα παρευρίσκονται στον χώρο κατάθεσης των αιτήσεων στον Δήμο Μαραθώνα για την παροχή άμεσης,δωρεάν νομικής συνδρομής προς τους πυρόπληκτους κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τέλος, σε υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ για την έμπρακτη στήριξη των πυροπλήκτων, ήδη ο ΔΣΑ, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση του ΚΑΤ και για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των εγκαυματιών της πρόσφατης πυρκαγιάς, προμηθεύτηκε και έθεσε στη διάθεση του Νοσοκομείου ένα μόνιτορ LifeScope VS Nihon Kohden15’’, για τη μονάδα εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου, αξίας 5.766 €.

Ο ΔΣΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που έδωσαν αίμα κατά την έκτακτη αιμοδοσία που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες, από την οποία έχουν συλλεγεί ήδη πάνω από 100 Μονάδες  αίματος, καθώς και τους συναδέλφους που έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει χρηματικά ποσά από το υστέρημά τους, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας στον Ειδικό Λογαριασμό στήριξης του ΔΣΑ, ο οποίος παραμένει ανοικτός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ