Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Δ. Αναστασόπουλος: Θερμά συγχαρητήρια στην Μαριαλένα Τσίρλη για την ανάληψη των καθηκόντων της στη Γ.Γ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Με το Δικηγόρο» Δημήτρης Αναστασόπουλος επισημαίνει πως η εκλογή της κυριάς Τσίρλη τιμά σύσσωμο τον ελληνικό νομικό κόσμο και πρωτίστως τις γυναίκες νομικούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Αναστασόπουλος: Θερμά συγχαρητήρια στην Μαριαλένα Τσίρλη για την ανάληψη των καθηκόντων της στη Γ.Γ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Με το Δικηγόρο» Δημήτρης Αναστασόπουλος τιμά την Μαριαλένα Τσίρλη.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

 

Ορκίσθηκε την 1η Δεκμβρίου η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρόκειται για την έγκριτη Ελληνίδα νομικό Μαριαλένα Τσίρλη, της οποίας η εκλογή ήταν ομόφωνη από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου, ενώ η θητεία της είναι πενταετής.

 

 

Η Μαριαλένα Τσίρλη, η οποία κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής των Ουρσουλίνων, πτυχιούχος της Νομικής Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου του Πανεπιστημίου Schuman του Στρασβούργου. Συνεργάστηκε, ως νομικός, με τη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 1994, κατέχοντας σταδιακα επιτελικές θέσεις, ενώ διετέλεσε αναπληρώτρια Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έως και σήμερα.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Με το Δικηγόρο» Δημήτρης Αναστασόπουλος και τα μέλη του εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στη Μαριαλένα Τσίρλη για τη σπουδαία εκλογή της, η οποία τιμά σύσσωμο τον ελληνικό νομικό κόσμο και πρωτίστως τις γυναίκες νομικούς, που αγωνίζονται καθημερινά για ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας.

  Της ευχόμαστε εγκάρδια καλή θητεία!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ