Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Διαγράφθηκε από την Ελληνική Λύση ο δικηγόρος και βουλευτής Παύλος Σαράκης – “Θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου”

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης - Οι απειλές που φέρεται πως δέχθηκε ο Σαράκης με σκοπό να αφήσει την έδρα του - Οι αναφορές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαγράφθηκε από την Ελληνική Λύση ο δικηγόρος και βουλευτής Παύλος Σαράκης – “Θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου” (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Με εντολή του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου, διεγράφη από την Κ.Ο. του κόμματος ο δικηγόρος και εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο επικρατείας βουλευτής του κόμματος Παύλος Σαράκης.

Αξίζει να αναφερθεί πως το προηγούμενο διάστημα είχε σημειωθεί σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του βουλευτού και του επικεφαλής του κόμματος, με αρκετές διαρροές σε φιλικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου χαρακτήριζε τον Σαράκη «μασόνο» και «εντολοδόχο ξένων κέντρων» ενώ το περιβάλλον Σαράκη αναφέρει πως δέχεται εκβιασμό από την ηγεσία του κόμματος για να παραδώσει την έδρα του. Γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Σαράκης είχε κάνει σχετικές αναφορές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βελόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση της ΚΟ χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαράκη και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη – βουλευτές να υπογράψουν επιστολή με την οποία θα ζητούσαν από τον κ. Σαράκη να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα.

Διεγράφη από το κόμμα ο Παύλος Σαράκης – Η αίτια σύγκρουσης με τον Βελόπουλο

Όπως όλα δείχνουν, η αίτια της αρχικής σύγκρουσης του Παύλου Σαράκη και του Κυριάκου Βελόπουλου είναι η κριτική που άσκησε ο βουλευτής προς τον επικεφαλής, «η οποία επιβεβαιώθηκε με την εκλογή της άγνωστης κτηνοτρόφου Γαλάτως Αλεξανδράκη στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

«Έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Η ανακοίνωση του Παύλου Σαράκη

“Η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος. Οι αξίες μου, οι απόψεις μου, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υποτάσσονται. Υπερήφανα, ελεύθερος και ασυμβίβαστος θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου. Ο καθένας μας κρίνεται και αξιολογείται”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ