Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Διαμαρτυρία δικηγόρων για την εξυπηρέτησή τους από τον e-ΕΦΚΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαμαρτυρία δικηγόρων για την εξυπηρέτησή τους από τον e-ΕΦΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη, με την οποία ζητά την έκδοση συμπληρωματικής εγκυκλίου για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, απέστειλε ο πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός. Η επιστολή εστάλη μετά τις αναφορές δικηγόρων ότι με βάση τελευταία εγκύκλιο του Διοικητή η εξυπηρέτησή τους από τον e-ΕΦΚΑ γίνεται μόνο με ηλεκτρονικά ραντεβού.

Ο κ. Βερβεσός ζητεί εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και την έκδοση συμπληρωματικής εγκυκλίου ώστε:

α) να είναι δυνατή, είτε με φυσική (αυτοπρόσωπη) παρουσία, είτε κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού, η εξυπηρέτηση των δικηγόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, και σε κάθε περίπτωση β) να είναι δυνατή η χορήγηση ραντεβού στους δικηγόρους και σε ωράριο πέραν του ανωτέρω που ισχύει για το κοινό.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Στην από 31.8.2020 εγκύκλιο οδηγία σας προς τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση μόνο με ηλεκτρονικά ραντεβού, δεν προβλέπεται η εξυπηρέτηση των δικηγόρων σε συγκεκριμένο ωράριο ούτε η εξυπηρέτησή τους καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 34 παρ. 2 του ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (Α’ 208) κατά το οποίο: «Η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό.» (σχετικές εγκύκλιοι οι κάτωθι: ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.10/27509/2013 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (https://bit.ly/357Rb0t) , ΔΙΔΔΑ/ΤΔΙ/Φ.Ι5/ 29103, 29097/14.9.2018 του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (https://bit.ly/32UZvh3), υπ’ αριθ. 28/18.6.2018 του ΕΦΚΑ (https://bit.ly/2Du2TXK) καθώς και η ∆Ι∆Α∆/Φ.69/119/οικ.11682/9.6.2020 του Υπουργείου Εσωτερικών (https://bit.ly/31TjwoX)].

Αντιθέτως προς τις ανωτέρω διατάξεις και εγκυκλίους, οι Δικηγόροι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς των ραντεβού για το κοινό. Κατόπιν των ανωτέρω, και προς εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, παρακαλούμε όπως εκδώσετε συμπληρωματική εγκύκλιο για την εξυπηρέτηση δικηγόρων ώστε

α) να είναι δυνατή, είτε με φυσική (αυτοπρόσωπη) παρουσία, είτε κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού, η εξυπηρέτηση των δικηγόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, και σε κάθε περίπτωση

β) να είναι δυνατή η χορήγηση ραντεβού στους δικηγόρους και σε ωράριο πέραν του ανωτέρω που ισχύει για το κοινό.

Πηγή: dsa.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ