Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Η απειλή μίας προσαγωγής και ενδεχόμενης σύλληψης των δικηγόρων, θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος υπεράσπισης

"Είναι προφανές ότι τέτοιες πρακτικές θα μας βρουν, όποτε και εάν συμβαίνουν, πλήρως αντίθετους, αλλά και παρόντες στην αντιμετώπισή τους" αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Η απειλή μίας προσαγωγής και ενδεχόμενης σύλληψης των δικηγόρων, θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος υπεράσπισης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον νομικό κόσμο της χώρας για την σύλληψη του Θανάση Καμπαγιάννη και του Κώστα Παπαδάκη ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο πλευρό των δύο δικηγόρων τάσσεται με ανακοίνωση του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Με αφορμή την προσαγωγή των δύο συναδέλφων θέλουμε να τονίσουμε ότι η άσκηση των καθηκόντων του δικηγόρου υπό την απειλή μίας προσαγωγής και ενδεχόμενης σύλληψης, θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος υπεράσπισης, όπως ο νόμος ρητά το ορίζει, και συνακόλουθα της ανεξαρτησίας, αλλά και της αξιοπρέπειας του κλάδου, στην κατεύθυνση του κράτους δικαίου. Είναι προφανές ότι τέτοιες πρακτικές θα μας βρουν, όποτε και εάν συμβαίνουν, πλήρως αντίθετους, αλλά και παρόντες στην αντιμετώπισή τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ